Actualitate

Prognoza meteo pentru sfârșitul lunii mai. Se schimbă vremea

Publicat: 26 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prognoza meteo pentru sfârșitul lunii mai. Se schimbă vremea
Temperaturile vor fi în jur de 20 de grade Celsius în Dobrogea

Meteorologii anunță că duminică termometrele vor arăta chiar și 30 de grade Celsius, dar, de săptămâna viitoare, vremea se schimbă radical. Revin ploile și se răcesc temperaturile.

Mihai Hușiu, meteorolog ANM: De mâine vremea se schimbă, apar norii și precipitațiile, începând cu partea de Est și Sud-Est a țării noastre. Dinspre bazinul Mării Negre vin formațiuni noroase care vor aduce ploi și temperaturi mai modeste. Temperaturile vor fi în jur de 20 de grade Celsius în Dobrogea, iar procesul de răcire a vremii va continua marți, când vremea va fi instabilă în Sudul, Centrul și în Estul țării, unde temperaturile vor fi mai scăzute, până la cel mult 21 de grade Celsius.

Miercuri, vremea devine instabilă în toată țara, cu averse torențiale. Spre finalul săptămânii, tendința este de încălzire. De vineri, temperaturile vor atinge 30 de grade Celsius în partea de Sud-Est, iar la începutul lunii iunie, pe 1 și 2 iunie, vremea va fi chiar deosebit de caldă, cu temperaturi ce vor depăși 31 de grade Celsius în Sud-Estul țării, dar vor fi fenomene de instabilitate atmosferică în partea de Nord-Vest și în zona centrală.

Adauga un comentariu