Local

Programul de sărbători de la Primăria Iași! Iată când își mai pot plăti ieșenii impozitele în acest an

Publicat: 25 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Programul de sărbători de la Primăria Iași Iată când își mai pot plăti ieșenii impozitele în acest an
Programul de sărbători la Primăria Iași a fost stabilit pentru toate instituțiile subordonate, inclusiv CTP, DLEP sau Direcția de Finanțe Locale

Programul de sărbători de la Primăria Iași a fost stabilit în această perioadă de către șefii administrației locale. Cea mai mare parte a instituțiilor aflate în subordinea municipalității vor avea program normal cu publicul. Perioada Crăciunului și a Anului Nou cade în acest an la final de săptămână, astfel încât programul instituțiilor va fi puțin afectat

Municipalitatea ieșeană a stabilit programul de Crăciun și de Anul Nou pentru instituțiile aflate în subordine. Întrucât zilele libere stabilite prin lege sunt zile de weekend, Primăria Iași va avea program normal în perioada următoare. O situație asemănătoare va fi și la direcțiile și societățile municipale, unele modificări urmând a avea loc în ceea ce privește programul Companiei de Transport Public (CTP) și Direcției Locale de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași. Recent, Primăria Iași a stabilit și programul concertului din noaptea de Anul Nou de la Palatul Culturii, program ce include și un foc de artificii.

Programul de sărbători de la Primăria Iași. Cum se va lucra la CTP și DLEP?

Până pe 3 ianuarie 2022, CTP Iași va asigura servicii de transport public în baza unui program adaptat cererii. Astfel, pe trasee vor fi cu până la 30 la sută mai puține mijloace de transport public, astăzi, 25 decembrie 2021, dar și pe 1 ianuarie 2022. În restul perioadei, numărul lor va fi redus cu până la 15 la sută. Ușoare modificări de program vor fi și la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași. Pe 31 decembrie 2021, Serviciul de Evidență a Persoanelor și Serviciul de Stare Civilă vor funcționa între orele 8:00 și 12:00, doar pentru eliberări acte de identitate, respectiv înregistrări decese.

„În zilele de 25 și 26 decembrie 2021, respectiv 1 și 2 ianuarie 2022, DLEP Iași nu va funcționa, iar în perioada 27- 30 decembrie 2021 va activa în regim obișnuit. DLEP Iași va reveni la programul normal de relații cu publicul în data de 3 ianuarie 2022”, au menționat cei de la Primăria municipiului Iași

Program de sărbători la Direcția de Finanțe de la Primăria Iași

Și Direcția Generală Economică și Finanțe Publice Locale (DGEFPL) Iași a stabilit programul de lucru privind serviciul public de încasare a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și a altor sume datorate bugetului local în această perioadă. În perioada 25 – 26 decembrie 2021 nu se lucrează, în timp ce între 27 și 29 decembrie 2021, programul de lucru cu publicul va fi între orele 8:30 și 16:30. În schimb, joi, 30 decembrie 2021, program de lucru cu publicul va fi între orele 8:30 și 18:30. De asemenea, vineri, 31 decembrie 2021, programul de lucru cu publicul va fi între orele 8:30 și 16:30. În perioada 1- 2 ianuarie 2022 nu se lucrează.

„Începând cu data de 3 ianuarie 2022 se vor încasa toate impozitele, taxele, contribuțiile și alte sume datorate bugetului local, inclusiv cele aferente anului 2022, în regim de program normal, respectiv de luni până vineri între orele 8:30 și 16:30, cu excepția zilei de joi, când programul este 8:30 – 18:30. Precizăm că, pentru plata integrală până la data de 31 martie 2022 a impozitului / taxei pe clădiri, teren și a impozitului pe mijloacele de transport, se acordă o bonificație de 5 la sută”, au mai spus cei de la Primăria Iași.

În primăvara acestui an, Primăria Iași a majorat taxele și impozitele ajunse la bugetul local.

Primăria Iași începe consultarea pe bugetul anului 2022

Municipalitatea a început strângerea de propuneri pentru constituirea bugetului municipiului Iași pe anul 2022. Consultarea publică este organizată pe trei paliere. Astfel, ca și anii trecuți, ieșenii vor putea să trimită propunerile cu ajutorul formularelor puse la dispoziție la Centrul de Informații pentru Cetățeni și la centrele de cartier. În funcție de evoluția pandemiei, pot fi organizate și dezbateri în format clasic, care vor avea loc în centrele de cartier și la sediul Primăriei Iași.

„Actualul Guvern s-a ținut de promisiunea de a lansa proiectul de buget pentru anul 2022 până la sfârșitul anului. După publicarea în Monitorul Oficial, vom avea maximum 45 de zile pentru a-l aproba”, a anunțat primarul Mihai Chirica.

Începând din această săptămână, Primăria Iași a împărțit 5.000 de chestionare la Centrul de Informații pentru Cetățeni și la cele cinci centre de cartier.

„Această etapă a consultării publice se va încheia în jur de 20 ianuarie 2022. Propunerile vor fi analizate, centralizate și incluse în proiectul bugetului municipiului Iași”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu