Local

Lista artiștilor care vor cânta la Iași de Revelion 2022! Spectacol cu foc de artificii lângă Palatul Culturii (EXCLUSIV)

Publicat: 16 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lista artiștilor care vor cânta la Iași de Revelion 2022 Spectacol cu foc de artificii lângă Palatul Culturii EXCLUSIV
Primăria a stabilit lista artiștilor care vor cânta la Iași de Revelion 2022, pe scena care va fi amplasată lângă Palatul Culturii

Lista artiștilor care vor cânta de Revelion 2022 la Iași a fost bătută în cuie de municipalitate. Pe scena de lângă Palatul Culturii vor urca artiști consacrați din România, conform anunțului făcut de autoritatea locală. Ieșenii care se vor afla în Piața Palatului Culturii în noaptea dintre ani vor avea parte și de un foc de artificii

Autoritatea locală a bătut în cuie lista artiștilor care vor urca pe scena amplasată în Piața Palatului Culturii în noaptea de Revelion 2022. Programul artiștilor care îi vor încânta pe ieșeni în noaptea dintre ani încă nu a fost făcut oficial de către municipalitate. Totuși, Primăria Iași a decis numele care vor urca pe scena aplasată în zona centrală a municipiului.

În acest sens, în urmă cu câteva zile, Primăria Iași a aprobat un proiect de hotărâre privind organizarea, în cadrul Sărbătorilor de iarnă, a concertului de Revelion 2022 și a unui foc de artificii, în zona centrală a orașului. Proiectul a fost adoptat cu majoritate de voturi în Consiliul Local al municipiului Iași.

Artiștii care vor cânta de Revelion 2022 la Iași. Pe scenă va fi prezent și cântărețul cipriot Christian Ihumezie

Proiectul votat de plenul Consiliului Local a inclus sumele alocate pentru desfășurarea Târgului de iarnă, a sărbătorilor în cartiere, dar și a altor cheltuieli din aceasta perioadă, inclusiv concertul de la Palat. Astfel, conform programului, pe scena de la Palat vor cânta Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Direcția 5, Nicoleta Nucă, dar și Alexandra Ungureanu.

Pe scena pentru concertul de Revelion 2022 va mai fi prezent și Admiral C4C, un artist internațional stabilit de câțiva ani în România. Admiral C4C, pe numele său Christian Ihumezie, s-a stabilit în zona Clujului. Cipriotul cu origini nigeriene are colaborări și cu artiști internaționali, iar municipalitatea l-a contactat pentru a cânta și la Iași în noaptea dintre ani.

Valoare estimată, fără TVA: 416000 lei

Tinerii interpreţi ieşeni, în deschiderea concertului: Maya Susanu, Daria Bahrni, Romina Apostol, etc.

Programul evenimentelor

29.12, ora 14: preluarea amplasamentului şi începerea montării scenotehnicii
31.12, ora 12: termenul limită de montare şi testare a scenotehnicii
31.12, ora 17-20: probe de sunet
31.12. ora 20-21: prestaţie tineri interpreţi ieşeni
31.12, ora 21-01: concert. La momentul trecerii dintre ani se va desfăşura un spectacol de focuri de artificii de circa 10 minute.
03.01.2022, ora 7.00: termenul limită de demontare a scenotehnicii.

Concert stabilit în ultimele zile pentru finalul anului 2021

La ultima ședință a Consiliului Local, primarul Mihai Chirica a precizat că organizarea concertului de la Palat a fost decisă pe ultima sută de metri.

„Apariția în Monitorul Oficial a planului de măsuri privind pandemia Covid-19 ne-a făcut să reconfigurăm situația de la finalul anului. Nu am dori ca ieșenii să fie prejudiciați de această relaxare. E un parcurs destul de dificil străbătut de toți în ultimii 2 ani. La sărbătoarea de 1 decembrie 2021 s-a văzut cum e comportamentul social și am fost plăcut surprinși de prezența a mii de oameni acolo. Românii își doresc să aibă contacte sociale din nou, să parcurgă toate evenimentele vieții alături”, a spus primarul Mihai Chirica la ultima ședință de Consiliu Local.

Artiști români, pe scena din Iași, la Revelion 2022

În plus, primarul a precizat că și pentru artiștii care vor cânta de Revelion 2022 la Iași a fost un an foarte greu. Astfel, s-a ajuns ca, pe scena de la Palat, să urce doar artiști ce performează în România.

„Măsurile de organizare vor fi dificile. Nu va fi primit nimeni fără mască acolo. Vom personaliza pentru acest Revelion măștile de protecție. Vom face un foc de artificii la trecerea dintre ani. E o nuanță normală să aducem doar artiști români. Ei au suferit foarte mult în acești 2 ani, nu au avut venituri în această perioadă și de asta am ales să venim cu artiști români. Vom mai avea și alte evenimente în cursul lunii decembrie 2021”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

În lista evenimentelor derulate în decembrie 2021 și aprobate de Consiliul Local apare și desfășurarea ceremoniilor dedicate Revoluției din 1989.

Adauga un comentariu