Eveniment-Social

Proiect inedit într-un liceu din Iași! Cine este elevul lunii: „Nu oricine reușește să ajungă aici”

Publicat: 13 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiect inedit într-un liceu din Iași Cine este elevul lunii Nu oricine reușește să ajungă aici
Cine este „elevul lunii”

Proiect inedit la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași. Lună de lună, în funcție de rezultatele obținute, un tânăr poate deveni „elevul lunii”. Prin acest proiect, instituția celebrează educația și implicarea elevilor în activitățile școlare și extrașcolare. Zilele trecute, Ana Ecaterina Pleșcan, o tânără în vârstă de 14 ani, a obținut acest premiu

Educația, bunul simț și implicarea sunt răsplătite la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași. În fiecare lună, tinerii luptă pentru a deveni „elevul lunii”. Proiectul a fost implementat în luna octombrie a anului trecut, la inițiativa prof. Maria Rodos. În luna ianuarie, Ana Ecaterina Pleșcan, o adolescentă din clasa a VIII-a, a primit, pentru prima oară, acest titlu.

„Sunt elevă la Liceul de Informatică din clasa a V-a. În luna octombrie a apărut acest proiect. Din ce am înțeles, doamna profesor Maria Rodos l-a implementat. Cred că condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un elev pentru a obține acest premiu sunt următoarele: să aibă niște valori morale de bază, precum generozitatea, sinceritatea, solidaritatea. Este, într-adevăr, prima dată când primesc acest premiu, dar intenționez să nu fie ultima, sper să am rezultate la fel de frumoase și pe viitor”, a declarat Ana Ecaterina Pleșcan.

Cine este „elevul lunii”

Ana Ecaterina Pleșcan, eleva premiată, a povestit reporterilor BZI ce înseamnă acest titlu pentru ea, încântată fiind de toate activitățile desfășurate la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași. Aceasta intenționează să rămână și în ciclul liceal în aceeași instituție de învățământ.

„Să fiu elevă la acest liceu înseamnă foarte multă determinare și muncă. Planul de bază este să rămân aici și în ciclul liceal. Nu oricine reușește să ajungă aici. Totodată, faptul că învăț aici este un foarte mare avantaj. Sincer, nu cred că m-aș fi adaptat așa de ușor la un alt liceu, colectivul e minunat. M-a ajutat foarte mult și doamna diriginta, iar pe această cale țin să îi mulțumesc pentru grija deosebită pe care ne-a purtat-o tuturor în anii de gimnaziu și i-a făcut mai frumoși”, a adăugat Ana Ecaterina Pleșcan.

Cuvinte de laudă la adresa tinerei

Atât directorul unității de învățământ, cât și prof. diriginte au adus doar cuvinte de laudă la adresa tinerei. Ana iubește lectura, teatrul, chiar și gastronomia.

„Felicitări, draga noastră Ana Pleșcan, din clasa a VIII-a B, eleva lunii ianuarie 2023! Ana este o cititoare adevărată, pasionată de mică de lectură. Mereu am admirat la ea nu doar inteligența, ci și bunul simț, generozitatea și implicarea în toate activitățile școlare, dar și în cele extrașcolare – de voluntariat etc. Iubește teatrul, limba engleză, învață foarte bine și își găsește timp pentru preocupările ei gastronomice. Are calități minunate și este o inspirație pentru noi toți”, a transmis prof. diriginte Mariana Grădinariu despre „elevul lunii”.

Adauga un comentariu