Local

Proiect nou în primărie. Parcare pentru rulote la Ciric

Publicat: 07 dec. 2019

Autoritatea locală a pregătit un proiect pentru pasionații de călătorie. Este vorba de cei care vin cu rulotele în zonele de camping și care vor să staționeze o perioadă în zona orașului.

„Municipalitatea a început demersurile pentru realizarea unei parcări special amenajate pentru rulote și autorulote. Acțiunea vine după o solicitare a ClubRV-RO a proprietarilor de rulote și autorulote din România, organism membru al Federației Internaționale de Camping și Caravaning. Parcarea publică de tip stopover ar urma să fie amenajată la periferia orașului, varianta luată în calcul de reprezentanții municipalității fiind reamenajarea uneia din parcările existente deja în zona Ciric. Acolo ar urma să parcheze, contra cost, autovehiculele cu o lungime mai mare de 5,2 metri. Acestea vor putea staționa pentru o perioadă relativ scurtă de timp, care ține de tranzitarea sau vizitarea municipiului”, au arătat reprezentanții municipalității ieșene.

În ce constă proiectul?

Reprezentanții municipalității au arătat și în ce va consta proiectul.

„Scopul principal al acestui tip de spații pentru rulote este oferirea unui loc de parcare și dormit pentru o noapte sau mai multe, fără a fi nevoie de formalitățile de check-in și check-out impuse de campingurile clasice. Asta le va permite turiștilor cu camperul să poată vizita orașele și obiectivele turistice din zonă. Unele stopover pot furniza servicii cum sunt în campinguri, dar, în general, aceste locuri nu oferă mult spațiu în jurul autorulotelor. Scoaterea mesei, scaunelor, grătarului sau parasolarului se consideră campare și nu este permisă în aceste locuri de parcare”, au mai arătat reprezentanții municipalității.loading...

Adauga un comentariu