Local

Proiecte noi de cadastru pentru toată Moldova, discutate la Casa Pătrată

Publicat: 06 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiecte noi de cadastru pentru toată Moldova discutate la Casa Pătrată

Ieri, la Casa Pătrată, a avut loc o întâlnire organizată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) alături de reprezentanții instituțiilor subordonate din județele Moldovei, dar și mai mulți primari din regiune. Discuțiile au vizat mai multe aspecte legate de cadastru, publicitate imobiliară și nu numai.

„Am gazduit la prefectură o întâlnire de lucru organizată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, la care au participat primari din județele Iași, Botoșani, Bacău, Galați, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, reprezentanți ai instituțiilor prefectului din acestea, precum și directorii oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară din cele opt județe”, a spus prefectul Marian Grigoraș.

Noi proiecte în domeniu

Printre temele abordate în cadrul întâlnirii s-au numărat și aspecte ce țin de implementarea unor proiecte cu fonduri europene în domeniu.

„La ședința de lucru au fost discutate etapele realizării cadastrului cu fonduri europene, iar reprezentanții autorităților locale au fost informați cu privire la beneficiile înregistrării sistematice a imobilelor. Totodată, primarii au expus problemele pe care le întâmpină în cadrul acestui proces și au primit soluții de la Laurențiu Alexandru Blaga, președintele director general Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară și de la specialiștii prezenți la întâlnire”, a adăugat prefectul județului Iași.

Adauga un comentariu