Titlurile zilei

Proiectul imobiliar de pe tarlaua lui Cristian Stanciu a fost blocat! Spera să facă milioane de euro din blocurile de locuințe. Un monument istoric îl încurcă – FOTO

Publicat: 05 sept. 2023
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Proiectul imobiliar de pe tarlaua lui Cristian Stanciu a fost blocat Spera să facă milioane de euro din blocurile de locuințe. Un monument istoric îl încurcă  FOTO
Proiectul controversatului Cristian Stanciu nu a fost avizat de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice

Patronul Fundației Ecologice Green a sperat că va primi avizele necesare în timp record, pentru construirea unui complex de locuințe colective lângă Mănăstirea Hlincea, aflată pe lista monumentelor istorice. Comisia de specialitate nu a avizat inițiativa controversatului Cristian Stanciu, consilier județean PSD. La fel s-a întâmplat și cu proiectul lui Ioan Dura, care a vrut să construiască în apropierea mănăstirii

Cristian Stanciu, consilier județean PSD, care controlează și Fundația Ecologică Green, a crezut că dă lovitura cu un proiect mobiliar. Controversatul afacerist spera să obțină rapid un aviz pentru un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce vizează construirea unui complex de locuințe colective în comuna Ciurea, județul Iași, condusă de colegul de partid, primarul Cătălin Lupu.

Terenul studiat, cu o suprafață de 5.300 de metri pătrați, este amplasat în sat Hlincea, strada Mănăstirii, în extravilanul localității, adică în câmp, lângă locuințe sociale construite de Primăria Ciurea. Proiectul a fost înregistrat pe societatea Metcons Top SRL, controlată de Cristian Stanciu. Afaceristul vrea să introducă o parte din teren în intravilanul localității. În edițiile trecute ale BZI au fost prezentate mai multe detalii de la întâlnirea secretă dintre Cristian Stanciu și Denisa Ionașcu, secretarul Consiliului Local, ce e avut loc la vila afaceristului din zona Păcurari.

Cristian Stanciu nu a primit avizul de la Monumente

Recent, proiectul consilierului Cristian Stanciu a fost analizat în cadrul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice (CZMI), formată din arhitecți, constituită la nivelul Direcției Județene pentru Cultură (DJC) Iași. Avizul de la Monumente este necesar în contextul în care terenul lui Stanciu se află în apropiere de Mănăstirea Hlincea. Însă comisia nu a avizat favorabil proiectul lui Stanciu pentru că documentația, în primul rând, era incompletă. Chiar și o revenire la comisie nu garantează că proiectul va fi avizat.

Terenul afaceristului a fost achiziționat de la Elena Ancuța Ghițulescu. În urmă cu câteva luni, un proiect similar a fost propus de Ioan Dura în cadrul CZMI, tot în zona mănăstirii. Atunci, CZMI a trimis proiectul la București, spre analiză, la Comisia Națională.

Interesele lui Cristian Stanciu s-au întins spre zona de birouri

Totodată, în urmă cu 2 ani, Cristian Stanciu a mai achiziționat un teren, de data asta în municipiul Iași, pe strada Luca Arbore, nr. 22. A costat 180.000 de euro, adică 235 de euro/metru pătrat. Proprietatea a fost cumpărată de la Marco Montella, afacerist italian ce deținea societatea Domus Flex SRL. Cristian Stanciu nu este singurul proprietar al terenului. Prin Metcons Top, consilierul județean a plătit 90.000 de euro, în timp ce Rodica Danu, reprezentată de Adrian Danu, administratorul clubului „Master Club”, deținut de Cristian Stanciu, a plătit 45.000 de euro. Asociați în tranzacția amintită mai apar soții Valentina și George Palaghia, care au achitat 45.000 de euro.

Rămâne de văzut dacă Stanciu va reuși să valorifice terenurile achiziționate în ultima perioadă.

Comentarii
  • Pai plm asta a luat numai monumente istorice (cel puțin 3) și le lasă pe toate in paragina apoi le dărâma și construiește. Unde este comisia asta sa sesizeze niște instituții? Casa memoriala din spate de la casa modei e deja una cu pamantu’! Nici aia de lângă grădinița nu mai are mult…

  • Ce stupid articol! Fiecare are dreptul la viata! Lasati oamenii sa si vada de viata! Eu sunt un om simplu ma intilnesc cu cine vreau eu asta e treaba mea! Nu imi da ziarele de mancare? Sau voi aveti ceva cu aceste persosne?????

  • Vrăjeală ! Nu are nici o treaba cu monumentul istoric Hlincea care de fapt este cu mult mai la deal la cel puțin jumate de kilometru de tarlaua lui !, a realizat hafaceristu că se frige rău sa să construiască acolo în Cîmpeni aiurea cu vecini fix peste strada 2 blocuri cu locuințe sociale adică țigănie și infracțiuni la ordinea zilei , mai rău ca locuințele sociale din Bulgarga ori Cantemir iar in spate după deal satul țigănesc Zanea și nici un magazin ori alta facilitate la 3 km împrejur

  • Mafioții ăștia imobiliari trebuie omorâți cu pietre. O scursură politică ridicat de tată-său care nu se mai satură de șmenuri.

  • La cate biserici si monumente istorice sunt peste tot in Iasi, orașul trebuia să înceapă de la Ciurea, Bucium și Podu.
    Aștept să apară ăla cu blocurile cu 100 de etaje 🙂

Adauga un comentariu