Eveniment-Social

Proiectul „Step by step în lumea STEM”, la Grădinița cu PP nr. 3 din Iași, pregătește copiii ieșeni pentru viitor!

Publicat: 01 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiectul Step by step în lumea STEM la Grădinița cu PP nr. 3 din Iași pregătește copiii ieșeni pentru viitor
Scopul proiectului este amenajarea unui centru STEM în fiecare dintre cele 9 grupe ale grădiniţei

Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 din Iași lansează proiectul „Step by step în lumea STEM”. Se va desfășura în perioada 01.11.2022 – 30.12.2022. Acesta își propune să bucure și să atragă copiii în lumea uimitoare a activităților STEM. Se va amenaja un centru și se vor face diverse ateliere de activități și experimente pentru cei 223 de preșcolari ai unității de învățământ

Beneficiile educației STEM sunt deja cunoscute și acceptate de întreaga comunitate educațională. Educația STEM îmbunătățește creativitatea, sporește colaborarea în echipă, dezvoltă abilități de comunicare, sporește curiozitatea. Educața STEM pregătește copiii pentru viitor, pentru a include baza inovației, științei și tehnologiei. De asemenea, contribuie la creșterea copiilor încrezători și care se ocupă mai bine de provocări. Astfel, proiectul „Step by step în lumea STEM” își propune să introducă copiii în lumea fascinantă a activăților STEM.

copii care deseneaza
Beneficiile educației STEM sunt deja cunoscute și acceptate de întreaga comunitate educațională

Prin proiectul „Step by step în lumea STEM”, se vor achiziționa diverse jucării pentru școlari

 copii care deseneaza
Acest proiect se va desfășura în perioada 01.11.2022 – 30.12.2022 şi este finanțat prin programul Start ONG

Grădinița cu program prelungit nr.3 este o instituție de învățământ preșcolar. În această instituție se aplică alternativa educațională „Step by step” în toate cele 9 grupe, având 18 cadre didactice titulare, formate în această alternativă.

Grădinița cu Program Prelungit nr.3 din Iași anunță lansarea proiectului „Step by step în lumea STEM”, prin care îşi propune să introducă copiii în lumea aceasta interesantă a tuturor activităților STEM. Acest proiect se va desfășura în perioada 01.11.2022 – 30.12.2022 şi este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

„E al doilea proiect al nostru. Primul a fost anul trecut, puțin mai amplu pentru că am amenajat curtea grădiniței. Anul acesta l-am făcut pe cel „Step by step în lumea STEM” pentru că este o cerință la nivel național de educație STEM. În principal, voi cumpăra câteva jocuri STEM și de știință. Noi avem 9 grupe și voi cumpăra mai multe jucării din gama EduClass, jocuri de logică, de inginerie. Apoi, vom organiza ateliere de știință cu doamna doctor chimist, Ipate Alina și, de asemenea, vom face ateliere integrate pentru copii cu jucăriile achiziționate. De mâine voi începe achiziționarea jucăriilor”, prezintă managerul de proiect, Anca Panainte.

copii in banci
Se va amenaja un centru și se vor face diverse ateliere de activități și experimente pentru cei 223 de preșcolari ai unității de învățământ

Amenajarea centrului STEM la Grădinița cu Program Prelungit nr.3

copii aflati in sala de clasa si educator care le arata o carte
Acest proiect se va desfășura în perioada 01.11.2022 – 30.12.2022

Scopul proiectului este amenajarea unui centru STEM în fiecare dintre cele 9 grupe ale grădiniţei, pentru ca preşcolarii să poată beneficia saptămânal de acest tip de activităţi. Proiectul are două etape, prima fiind cea de amenajare a centrului, iar cea de-a doua, cuprinde ateliere de ştiinţe, experimente şi activităţi integrate. Beneficiarii proiectului sunt cei 223 preşcolari ai grădiniţei.

Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/ de inițiativă.

„Prin acest proiect urmărim să oferim copiilor noi situaţii de învăţare, să le creem un mediu propice dezvoltătii şi experimentării. Ne dorim ca preșcolarii noştri să aibă parte de activităţi care să le lărgească sfera cunoașterii şi să contribuie la dezvoltarea creativității şi a imaginaţiei. Activităţile STEM sunt un subiect de mare interes astăzi şi ne bucurăm că avem oportunitatea să explorăm alături de copii, aceasta lume fascinantă” ne spune Anca Panainte, coordonatorul proiectului.

Astfel, proiectul „Step by step in lumea STEM” îi va încânta pe copii care tot timpul sunt receptivi, curioși și interesați de tot ceea ce este nou în jurul lor.

Adauga un comentariu