Eveniment-Social

Promisiune făcută de Costel Alexe la consfătuirea anuală a directorilor din învățământul preuniversitar ieșean: „În 2024 vor fi înlăturate toate grupurile sanitare neconforme!“

Publicat: 11 oct. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Promisiune făcută de Costel Alexe la consfătuirea anuală a directorilor din învățământul preuniversitar ieșean În 2024 vor fi înlăturate toate grupurile sanitare neconforme
Luni, 10 ocotmbrie 2022 a avut loc consfătuirea anuală a directorilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular din județul Iași

Consfătuirea anuală a directorilor din învățământul preuniversitar ieșean a reunit autorități locale, cât și cadre didactice pentru a se face o sinteză a anului școlar 2021-2022, dar și să se proiecteze alte acțiuni pentru noul an școlar. Consiliul Județean Iași este singurul din țară care s-a implicat într-un demers pentru a scăpa de grupurile sanitare neconforme

Luni, 10 ocotmbrie 2022, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iași, a avut loc consfătuirea anuală a directorilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular din județul Iași. Această întâlnire este prilejuită de o sinteză a anului școlar 2021-2022 în fața directorilor, autorităților locale și județene, partenerilor instituționali, a reprezentanților părinților și a elevilor. Un alt scop al evenimentului este de a proiecta alte direcții de acțiuni pentru anul școlar care tocmai a început, 2022-2023.

Aula Bibliotecii Universitare
Autoritățile locale au fost prezente la consfătuirea anuală a directorilor din unitățile de învățământ preuniversitare din județul Iași

Costel Alexe: „În 2024 se vor investi toate resursele necesare pentru a rezolva problema toaletelor neconforme”

Aula Bibliotecii Universitare
Inspectorul Școlar General al I.S.J. (Inspectoratul Școlar Județean) Iași a fost cea care a dat start evenimentului, făcând un rezumat a anului școlar precedent

Autoritățile locale au fost prezente la consfătuirea anuală a directorilor din unitățile de învățământ preuniversitare din județul Iași.

Școala ieșeană a evoluat foarte mult în ultimii ani, cu toate că mai sunt multe lucruri de făcut în infrastructura școlară, dar indiferent de cum ar arăta această infrastructură, ieșenii sunt norocoși pentru cadrele didactice dedicate, pasionate și implicate după cum spune Costel Alexe, președintele Consiliului Județean (CJ) Iași.

„Atunci când ieșeni fiind, vedem cum arată reprezentanții altor inspectorate școlare județene din țară sau chiar și profesori, îmi dau seama cât de norocoși sunt ieșenii că au avut în aceste două decenii oameni dedicați, pasioanți, implicați, în ceea ce înseamnă actul educațional. Inferent cum am asigura noi să arate infrastructura școlară, ea nu ar însemna nimic fără pasiunea de care dumneavoastră dați dovadă în fiecare zi pentru a educa copiii comunității noastre. Mi se pare firesc ca administrația și Consiliul Județean să vă sprijine în continuare în ceea ce înseamnă asigurarea unei bune infrastructuri și evident dotări în școli”, prezintă Costel Alexe.

La întâlnirea anuală a directorilor s-a vorbit și despre faptul că CJ Iași este singurul din țară care s-a implicat într-un demers pentru a scăpa de grupurile sanitare neconforme, iar până în anul 2024 se vor investi toate resursele necesare pentru a rezolva odată pentru totdeauna această problemă.

 intalnire autoritati locale si cadre didactice
La întâlnirea anuală a directorilor s-a vorbit și despre faptul că Consiliul Județean Iași este singurul din țară care s-a implicat într-un demers pentru a scăpa de grupurile sanitare neconforme

Consfătutuirea anuală a învățământului preuniversitar ieșean

 cadre didactice in Aula Bibliotecii Universitare
Școala ieșeană a evoluat foarte mult în ultimii ani, cu toate că mai sunt multe lucruri de făcut în infrastructura școlară

Consfătuirea anuală a directorilor din unitățile de învățământ preuniversitar ieșean este un eveniment important educațional organizat de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași.

Luciana Antoci, inspectorul școlar general al ISJ Iași a fost cea care a dat start evenimentului, făcând un rezumat a anului școlar precedent.

„Ne-a încercat din greu anul școlar 2021-2022. Împreună am suportat prvocări de ordin administrativ, am căutat soluții, dar am convertit până la urmă situațiile de criză”, menționează Luciana Antoci.

În cadrul întâlnirii s-a făcut un rezumat a ceea ce a însemnat anul școlar 2021-2022, astfel că Luciana Antoci afirmă faptul că eforturile I.S.J. s-au concentrat atât pe resurse financiare, cât și pe consolidarea parteneriatului școală-familie-comunitate.

„Strategia elaborată de către echipa manageraială a I.S.J. Iași pentru anul școlar 2021-2022 a urmărit prioritar obiective precum: sprijinul pentru copii din medii vulnerabile, organizarea testărilor cu subiecte unice la nivelul județului, consolidarea statutului unităților de învățământ gimnazial, dezvoltarea competențelor de lectură la fiecare disciplină de studiu, corelate cu preocuparea constantă pe calitatea educației”, spune Luciana Antoci.

Consfătuirea anuală a învățământului preuniversitar ieșean a avut loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” și a reunit atât cadre didactice, cât și autorități locale.

Comentarii
  • De ce nu s-a organizat la Biblioteca Judeteana?? Pentru ca aceasta institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean are un spatiu insalubru!

  • Sa inteleg ca Iasul nu are o Biblioteca Judeteana?? Trist, poate in 2024…. vis a vis de Teatrul National la Liceul Pavelcu sau pt copii cu deficiente? Este in Centru…. Nu era la Palat? Eu acolo mergeam cand eram elev!

Adauga un comentariu