Prima pagină » Local » Promisiuni de ochii lumii cu trei săptămâni înainte de campania electorală. Politicienii vor să urgenteze lucrările de la varianta ocolitoare din Podu Iloaiei – FOTO

Promisiuni de ochii lumii cu trei săptămâni înainte de campania electorală. Politicienii vor să urgenteze lucrările de la varianta ocolitoare din Podu Iloaiei – FOTO

14 mai 2024, 02:00, 8 ,
Alexandra MAISNER în Local

Două mari proiecte de infrastructură din Iași vor fi preluate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară. Este vorba despre varianta ocolitoare din Podu Iloaiei și varianta de ocolire Iași Sud

Recent, președintele Consiliul Județean Iași a avut o întâlnire de lucru cu Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pe tema proiectelor de infrastructură din județ. În cadrul întâlnirii, au fost stabiliți pașii necesari pentru ca realizarea variantelor de ocolire de la Podu Iloaiei și Iași Sud, Uricani, strada Cicoarei, strada Arhitect Berindei și intersecție șoseaua Națională să fie preluate de ADI Infrastructură.

Două mari proiecte de infrastructură din județul Iași vor fi preluate de ADI Infrastructură

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a avut o întâlnire de lucru cu secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, pe tema mai multor proiecte de infrastructură pentru județul Iași. În cadrul discuțiilor, s-au stabilit pașii necesari pentru ca proiectele Variantei ocolitoare Podu Iloaiei și Variantei de Ocolire Iași Sud (Uricani – Str. Cicoarei – Str. Arh. Berindei – intersecție Șoseaua Nicolina) să fie preluate de ADI Infrastructură.

„I-am transmis, încă o dată, domnului ministru secretar de stat Ionel Scrioșteanu rugămintea noastră ca Ministerul Transporturilor și CNAIR, prin DRDP Iași, să finalizeze documentația pentru ce înseamnă astăzi Centura de la Capăt Dacia până la Rond Uricani, de asemenea, pentru proiectul pe care îl așteptăm de foarte mult timp, cel al Centurii orașului Podu Iloaiei, care va fluidiza traficul de la Iași spre Pașcani. Avem asigurări că Ministerul Transporturilor va da un imbold celor de la DRDP Iași, proiectanților și tuturor celor implicați, astfel încât să avem cât mai repede studiile de fezabilitate și proiectele să fie preluate, prin protocol, între Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Iași, ca proiectarea și execuția să o facem noi, de la Iași pentru că avem o capacitate administrativă mult mai bună”, a declarat președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: „În cel mult două luni, vom avea studiul de fezabilitate”

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a anunțat faptul că, în cel mult două luni de zile, studiul de fezabilitate al proiectului privind varianta ocolitoare de la Podu Iloaiei va fi finalizat.

„I-am convocat pe reprezentanții DRDP Iași și pe reprezentanții firmei care realizează studiul de fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Podu Iloaiei. În prezent, mai sunt necesare trei avize, respectiv de la CFR, Apele Române și Mediu. În cel mult două luni, dacă punem presiune maximă pe proiectant, vom putea avea studiul de fezabilitate. În paralel, vor fi realizate documentele necesare pentru preluarea acestui proiect, prin protocol, de ADI Iași Infrastructură”, a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Este important de știut faptul că, alături de Consiliul Județean Iași, din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Iași Infrastructură” fac parte comunele Miroslava, Aroneanu, Golăieşti, Deleni, Tomeşti şi Scobinţi, oraşele Hârlău şi Podu Iloaiei, precum şi municipiul Iaşi. Prin acest ADI, Consiliul Județean și-a propus să preia și realizarea Variantei Ocolitoare Hârlău, Variantei de Ocolire Iași Est (Vaslui – Iași – A8 Aeroportul Iași – SRU – DN24) și Drumului de legătură la rețeaua primară A8 Lețcani Vest – Uricani.

Două mari proiecte de infrastructură din județul Iași vor fi preluate de ADI Infrastructură. Este vorba despre cel cu privire la realizarea variantei ocolitoare de la Podu Iloaiei și varianta ocolitoare Iași Sud – Uricani, strada Cicoarei, strada Arhitect Berindei și intersecție șoseaua Națională.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *