Actualitate

Propunere importantă în CJ. Două milioane de lei pentru susținerea sportului ieșean

Publicat: 14 feb. 2020

Un ales județean a propus alocarea a circa două milioane lei pentru susținerea sportului din Iași. Consilierul județean Vasile Cotiugă va depune un amendament la bugetul Consiliului Județean pentru susținerea unor astfel de activități pentru mai multe ramuri sportive

Un consilier județean a cerut fonduri pentru susținerea sportului ieșean. Consilierul județean PNL Vasile Cotiugă a arătat că Iașul are nevoie de sport și că va cere ca în bugetul general al instituției să fie alocare circa două milioane de lei pentru sprijinirea sportului de performanță.

„În cadrul ședinței Comisiei pentru Tineret, Sport și Turism a CJ Iași, toți membrii participanți au fost de acord, la propunerea mea, în calitate de președinte al comisiei, să se introducă un amendament din partea comisiei la bugetul județului pe anul 2020 prin care se solicită acordarea unei finanțări de două milioane de lei pentru sprijinirea sportului ieșean de performanță.

Această finanțare este posibilă, în baza Legii nr. 69/2000, a educației fizice și sportului, cu modificările și completările ulterioare, a H.G. nr. 884/2001, privind aprobarea Regulamentului de punere în aplicare a dispozițiilor Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, a Ordinului ministrului sportului nr. 664/2018, privind finanțarea din fonduri publice a proiectelor și programelor sportive, cu modificările și completările ulterioare, precum și a H.G. nr. 1447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă, cu modificările și completările ulterioare”, a spus Vasile Cotiugă.

Fonduri pentru sporturile cu tradiție

Consilierul județean a mai menționat și faptul că la Iași sunt necesare fonduri pentru susținerea mai multor sporturi de echipă.

„Avem în vedere, în special, sprijinirea financiară pentru relansarea sporturilor de echipă cu tradiție în Iași – rugby, handbal, baschet –, care au avut de suferit din lipsa fondurilor pentru continuarea competițiilor interne. În baza viitorului Regulament de finanțare a proiectelor și programelor sportive, care va fi publicat până la sfârșitul lunii februarie 2020, vom oferi și cadrul legal pentru toate entitățile sportive pentru a solicita o finanțare care să facă posibilă reintrarea în circuitul competițional a echipelor sportive care ne-au bucurat în anii trecuți și care au reprezentat cadrul sportiv unde tinerii ieșeni s-au putut afirma. Sperăm ca în urma votului din ședința de plen a CJ Iași, de luni, 17.02.2020, să oferim și sursa de finanțare pentru sportivii Iașului, căci Iașul are nevoie de sport și de campioni!”, a mai menționat alesul județului.loading...

Adauga un comentariu