Actualitate

Propunerea lui Mugur Mihăescu pentru economia României: Daţi afară bugetarii intraţi pe pile

Publicat: 08 aug. 2022
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Propunerea lui Mugur Mihăescu pentru economia României Daţi afară bugetarii intraţi pe pile
Mugur Mihăescu oferă soluții pentru economia din România

Mugur Mihăescu a comentat despre situaţia în care se afla economia României şi propune concedierea bugetarilor care sunt intraţi pe pile. Comediantul ironizează intervenţia lui Virgil Popescu care face apel la economisirea curentului electric.

Decizia de a reduce consumul de energie cu 15% a fost luată de Uniunea Europeană pe fondul unei crize cauzate de războiul din Ucraina. În schimb decizia de a reduce consumul este contestată de mai multe state, printre care și Grecia, care văd măsura ca fiind ineficientă. Guvernul a dat publicării o decizie prin care consumatorii casnici nu vor fi afectați de această măsură.

Mugur Mihăescu, soluţii pentru economia României: Daţi afară bugetarii intraţi pe pile

Într-o intervenţie în spaţiul public, Mugur Mihaiescu propune cea mai eficientă modalitate prin care statul roman poate face economii trainite. Măsură este cea în care bugetarii intraţi pe pile trebuie să fie daţi afară pentru că oricum nu aduc un plus României. La un calcul simplu, umoristul considera că statul roman are peste 500.000 de astfel de persoane care au intrat pe criterii politice:

” (…) Un milion două sute de mii de bugetari. Înţelegi? Dă afară 500.000 din ei, aia pe care îi ţineţi acolo numai să vă voteze. Aia de prin administraţii, de prin regii, rude, neamuri, deh, ca pe merit nu aţi angajat nici pe dracu, ca aia nu vă votează.

Daţi-i afară pe aia şi revenim la artimetica. Ori o mie de euro salar pe cap de vită furajată ori 12 luni egal şase miliarde de euro la buget. Economie. Adică reducere de deficit bugetar”, a fost mesajul lui Mugur Mihăescu.

Virgil Popescu, ministrul Energiei a avut o conferință de presă în care a făcut mai multe anunțuri. O altă ironie lansată de Mihaiescu face referire la îndemnul de a reduce consumul de energie. Acesta pune în paralel declaraţiile statului de a folosi mai puţin becurile care consumă 12 waţi şi încurajarea achiziţionării de maşini electrice care consumă 14 kilowaţi.

Criză economică din România afectează cetățenii

România traversează o criză economică acută cauzată de războiul din Ucraina. Sunt multe probleme de ordin economic, printre care inflația care ajunge la niveluri record. Una peste alta, criză economică merge în paralel şi cu alte crize. De exemplu criza din energie este prezentă în țară în contextul în care Rusia oprește gazoductele care alimentează Europa.

Din aceste considerente, România a avut cel mai mare cost mediu la energie din Uniunea Europeană. Situația este una generală pe tot continentul cu mici excepții. De exemplu Ungaria continuă să beneficieze de relația apropiată cu Rusia și tranzacționează cele mai mici prețuri la energia electrică și termică. În timp ce în Germania prețul facturilor s-au triplat la consumatorii casnici, în Ungaria lucrurile stau total invers, prețurile menținându-se la un nivel acceptabil pentru cetățeni.

Așadar, soluția propusă de Mugur Mihăiescu ar putea fi salvatoare dacă Guvernul ar decide să concedieze bugetarii intrați pe pile care nu sunt deloc puțini.

Comentarii
  • Nici nu știu cum să spun ! Domnule , Doamnă s-au Travestitule ! am să îmi permite să spun Leano dacă cineva ar fi în măsură să comenteze ceva cu siguranță nu ai fi tu . Individul care a supt la țâța statului , TVR si Horeca !!! Oare nu îți este rușine să vorbești???

  • MUGUREL-CUCUREL,zero bara,cîtă evaziune fiscală ,produseşi cu Vacăcanţa Mare,prin diverse prestaţii obscure ,extra „contracte tv ” ??!

  • Nu exista nici o tara in lume .bugetarii sa aiba salarii mai mari ca privatul .Suntem nebuni .bugetarii o masă de muls la alegeri .Privatul munceste .plateste salariile la trantorii de la stat

  • Un golan lipsit complet de talent care se trezește vorbind ca măgarul la luna. O nulitate a originalei noastre tranziții. Un actor adevărat poate sa fie ” maimutoi” intr un rol ipotetic, însă invers cu siguranta nu !

Adauga un comentariu