Actualitate

Propunerea Partidului Republican: Zero impozitare timp de trei ani pentru industria HoReCa

Publicat: 11 aug. 2020
ALT=«Zero impozit pentru firmele din industria HoReCa»
Zero impozit pentru firmele din industria HoReCa

Marian Cucșa, Secretarul General al Partidului Republican din România, a depus astăzi, din inițiativa partidului, în Parlament, o lege care poate reprezenta o mână de ajutor pentru firmele din industria HoReCa. Acest proiect se referă la scutirea impozitării timp de trei ani a tuturor firmelor din această industrie. Patronii nu vor mai fi nevoiti pentru 36 de luni să plătească impozitul specific, pe venit și pe salarii.

„HoReCa este în acest moment industria cea mai grav afectată de pandemie. Ea își va reveni greu în timp, dar în această perioadă trebuie susținută. Sunt 40.000 de societăți comerciale cu capital românesc sută la sută și care sunt afectate de restricțiile pandemiei. Aproape jumătate din aceste firme și-au suspendat deja activitatea. Varianta impozitului 0, pentru o perioadă de trei ani, este acea mână de ajutor de care are nevoie industria, a subliniat inițiatorul legii”, deputatul Marian Cucșa.

„ Nu doar că industria HoReCa nu și-a revenit în aceste două luni, dar ce e mai rău de abia acum urmează. Dacă în această perioadă firmele încearcă doar să supraviețuiască, din toamnă lucrurile vor merge într-o direcție dramatică. Dacă firmele își păstrează toți angajații, o să falimenteze. După primul val de concedieri va urma un al doilea. Fără o astfel de măsură, pur și simplu sectorul HoReCa nu-și va mai putea reveni iar efectele vor fi resimțite de toți românii, nu doar de patronii din industrie și de angajații lor”, susține și Președintele Executiv al Partidului Republican, antreprenorul Radu Lupaș.

Alexandru Coita: „Dacă nu se întâmplă acum nimic, anul viitor 80% din afaceri vor intra în faliment”

De asemenea, Alexandru Ioan Coita a lansat un apel public prin care solicită votarea acestei legi, pentru a nu ajunge în curând în situația ca, 80% dintre firmele din industria HoReCa să intre în faliment.

„Avem nevoie ca ideile noastre să fie transpuse în practică cu ajutorul vostru. Fac apel la toți patronii și angajații din HoReCa să fie alături de noi, să pună presiune pe un Guvern care parcă a încremenit în fața pandemiei, să pună presiune pe parlamentarii care nu vor să voteze legea din orgoliu. Ceasul ticăie pentru sectorul HoReCa. Dacă nu se întâmplă acum nimic, anul viitor 80% din afaceri vor intra în faliment”, a subliniat președintele Partidului Republican, Alexandru Coita.

Pentru a se asigura de implementarea cât mai rapidă a acestei legi, Partidul Republican din România a solicitat dezbaterea și votarea acesteia în sesiunea extraordinară.

Alexandru Coita: „Domnule Iohannis, democrația nu este un supermarket!”

Alexandru Coita a lansat un mesaj dur la adresa președintelui Klaus Iohannis. Acesta a afirmat că șeful statului trebuie să înțeleagă că „democrația nu este un supermarket”. Alexandru Coita a comparat situația cu privire la alegerile din România cu cea din Statele Unite Ale Americii. Acesta consideră că Donald Trump a procedat ca un adevărat președinte solicitând amânarea alegerilor pentru a „permite cetățenilor americani să-și exercite opțiunea în mod «corect și sigur»”.

„Atât Statele Unite, cât și România, se confruntă cu o escaladare gravă a pandemiei COVID19. Ambele țări au programate alegeri la termen în această toamnă. În acest context, salutăm mesajul matur și responsabil al președintelui Donald Trump, care a cerut ca alegerile din noiembrie din SUA să fie amânate pentru a permite cetățenilor americani să-și exercite opțiunea în mod „corect și sigur”.

Este momentul ca acest mesaj să ajungă și în România, un stat care, spre deosebire de SUA, nu are un sistem extins de vot prin corespondență și, ca urmare, va expune până la 10 milioane de cetățeni din 18.500 de secții de votare riscului îmbolnăvirii cu noul Coronavirus.

Domnule Iohannis, democrația nu este un supermarket!”, a declarat Alexandru Coita.

Adauga un comentariu