Local

Propuneri făcute de Primăria Iaşi în cazul unei carantine în Municipiul Iaşi. Apar noi restricţii

Publicat: 17 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Propuneri făcute de Primăria Iaşi în cazul unei carantine în Municipiul Iaşi. Apar noi restricţii
Primăria Municipiului Iași

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat astăzi, 17 noiembrie 2020, faptul că pragul de cinci cazuri la mia de locuitori pentru Iaşi va fi unul de alertă. Astfel, se va convoca o şedinţă cu membrii Comitetuluiu Local pentru Situaţii de Urgenţă şi se vor propune noi restricţii în contextul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Printre măsurile noi propuse se va lua în calcul problema supraaglomerării în zonele de transport public local, dar şi aprovizionarea magazinelor şi pieţelor din cartiere.

Potrivit edilului, de ieri, 16 noiembrie 2020, s-a iniţiat un program de supraveghere la supermarketuri şi hypermarketuri.

Mai multe detalii în ediţia de mâine, 18 noiembrie 2020, în Cotidianul Bună Ziua Iaşi (BZI).

Situația Covid-19 la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 17 noiembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 15532 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 335 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4873 au fost externate (cu 59 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 5 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 292.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 17 noiembrie 2020, sunt ocupate 609 paturi, din care 64 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 64, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul Municipal Paşcani, 4 la Spitalul de Recuperare, 7 la Spitalul C.F. Iaşi şi 14 la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă mai sunt libere 2 paturi la Spitalul de Neurochirurgie şi unul la Spitalul de Recuperare.

Situația locurilor în spitalele ieșene suport Covid-19

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 130 de paturi: 7 la Spitalul Spitalul Mobil Leţcani, 29 de paturi la Spitalul Hârlău, 4 paturi la Spitalul de Recuperare, 20 paturi la Spitalul CF Iaşi, 3 la Spitalul Sf. Spiridon, 16 de paturi la Spitalul Militar şi 51 de paturi la Spitalul CF Pascani.

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI. In momentul de faţă sunt 18 bolnavi confirmati pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat un pat ATI din cele două existente în prezent.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 17 noiembrie 2020, un număr de 4776 de persoane se află în izolare, iar 5255 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 12503 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 16297 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu