Local

Protest împotriva prețului carburanților! Mai mulți ieșeni au blocat accesul în benzinării!

Publicat: 13 iun. 2022
_____ Vizualizări 31 Comentarii
Protest împotriva prețului carburanților Mai mulți ieșeni au blocat accesul în benzinării
Aproximativ 8 persoane s-au strâns în fața benzinăriei OMV din Păcurari

În urma nemulțumirilor cauzate de continua creștere a tarifului combustibilului din ultima perioadă, mai mulți cetățeni din diferite părți ale țării s-au mobilizat pentru a organiza un protest împotriva prețului carburanților. Lumea a început să iasă în benzinării și în Iași în cursul zilei de luni, 13 iunie.

Având în vedere că prețul carburanților a depășit 9 lei pe litru, mai multe persoane au creat o pagină pe Facebook denumită „Protest împotriva prețului carburanților”, unde oamenii încep să se organizeze pentru a ieși la manifestații publice în mai multe benzinării ale țării.

În ce constă acest protest împotriva prețului carburanților

Recent, un grup de nemulțumiți a creat un grup pe Facebook pentru a se putea organiza în vederea realizării unui protest împotriva creșterii continue a prețului carburanților. În urma mai multor discuții, o parte dintre membrii grupului au luat inițiativa și au ieșit în stradă, mai exact în benzinării, blocând accesul la pompele de alimentare. Mișcarea nu este încă foarte bine definitivată, multă lume propunând diverse inițiative, iar deciziile se iau în urma sondajelor de opinie realizate pe platforma de socializare.

Grupul a adunat în prezent 11.000 membri din toată țara. Aceștia încă dezbat modalitatea optimă de a protesta și data în care să fie organizate aceste manifestări pentru a asigura un număr cât mai mare de participanți, având în vedere că, în timpul săptămânii, în prima parte a zilei, marea majoritate dintre ei sunt la muncă și le-ar fi dificil să participe la protest în aceste condiții.

Luni, 13 iunie 2022, grupuri mici formate din aproximativ 10-15 oameni s-au adunat în mai multe benzinării pentru a-și face nemulțumirile auzite.

În afară de blocarea accesului la pompe, au mai fost propuse abandonarea mașinilor, realizarea plății în monede și refuzul de a alimenta timp de o săptămână. Unii dintre ei au achiziționat combustibil în valoare de 10 lei și au postat poza cu bonul fiscal drept dovadă a participării la inițiativă.

Ieșenii participă la protestul național

După ce ANPC anunțase sancțiuni pentru creșterea abuzivă a prețului carburanților în luna martie, tariful acestora a crescut din nou, iar asta i-a împins pe nemulțumiți să protesteze în mai multe zone ale țării.

Aceste manifestații au avut loc în mai multe centre importante din țară, printre care și Iașul. Luni, 13 iunie, în urma postării unui anunț pe grupul în cauză, aproximativ 8 persoane s-au strâns în fața benzinăriei OMV din Păcurari. Potrivit surselor, manifestația a fost una pașnică, participanții doar blocând accesul la pompele de alimentare. Adunarea a avut loc în prima parte a zilei.

Întrebată de motivul protestului, Andreea David, participantă la mișcare, a declarat că ei doresc scăderea prețurilor la pompă, dar și scăderea prețului alimentelor, a tuturor produselor și a utilităților.

„Am blocat parcarea, nu mai putea staționa nimeni timp de 2 ore, după am blocat pompele timp de câteva minute, timp în care am alimentat fiecare câte 1 litru de combustibil. Ne-am spălat geamurile, farurile, am făcut presiunea la roți și s-a mers la baie”, a explicat Andreea David.

Scopul lor, deocamdată, este acela de a mobiliza populația în vederea rezolvării acestei creșteri care li se pare nedreaptă.

Aceeași doamnă a mai menționat că vor mai fi proteste. Conform discuțiilor purtate pe grupul de Facebook, nemulțumiți se gândesc să organizeze un protest de mai mare amploare în ziua de 26 sau 30 iunie 2022 pentru a da cetățenilor care doresc să participe la manifestație timp să se pregătească.

Rămâne de văzut cum se va desfășura acest protest împotriva prețului carburanților.

Comentarii
  • Alo, fomistilor cu bmw seria 5, gen IS 79 RDU , Radu Constantin din Letcani, nu mai aveti bani de un leu pentru cafeaua din Copou??? Jeguri irdinare, la munca cu voi!!!

  • Cretini!!! Vreti sa protestati impotriva pretului carburantilor? Atunci mergeti pe jos, cu bicicleta, sau transportul in comun, mm voastre de cocliti!!!

  • Bai, Dumitrescu, ești mai prost decât prevede legea! Problema nu sunt ăia cu BMW, ci faptul că vor crește preturile și ai să mori de foame, cretinule!

  • Acum se miorlaiesc in gluma doar citiva, dar pe la anul cind motorina o sa coste 15 lei iar dobinda variabila la banci o sa fie cu doua cifre o sa urlati de disperare si de foame majoritatea !

  • E timpul sa facem ceva, dragi ieșeni, dragi români ieșiți la protest, hai să le arătăm ca uniți putem învinge, nu se mai poate așa, e inacceptabil.
    Suntem de toată jena, ne plângem pe internet ca se scumpesc toate, că salariile sunt mici dar stam în casă, ieșiți fraților dacă vreți sa ne schimbăm soarta!
    Azi 8, mâine 30, poimâine 100 și tot asa.

  • Daca vreti sa schimbati ceva cu adevarat ar trebui sa mergeti cu totii la Davos si sa haituiti vreo jumate din elitele mondiale care pun lumea la cale si au inventat ei ” Agenda 2030” si decid ei soarta voastra acolo fara sai fi votat cineva sa va reprezinte !, vorba lui Klaus Schwab ” in 2030 nu veti mai avea , detine NIMIC dar veti fi fericiti ca traiti ”, pregatitiva de ce este mai rau ca abia acum incepe

  • Aveti grija cu protestele ,sa nu va nimeriti ca vor sa alimenteze din greseala si duba cu jandarmi.
    Ce face pitzeli daca este scumpa benzina.Cu ce se trag?La ucrainieni cine deconteaza bonurile?

  • Ce-i atât de greu de înțeles ca „preturi cât mai mari” înseamna „TVA colectat tot mai mult”?! Ca doar e procent din pret…
    Știe statul ce le face cetățenilor!!!

  • Sa se faca 15 lei litru. Mai putine masini pe străzi.
    Pe toti ii auzi ca e greu de bani și străzile pline . Toti niste prefacuti……
    Foarte interesant …

  • Romanii sunt cuminți cu greu protestează așa că nici guvernul nu are o grijă. Toate statele din Europa au luat măsuri active de reducere a prețurilor , in Romania de un an se analizează.

  • Statul roman a cheltuit si cheltuie sume foarte mari de bani pe războaie care nu ne aparțin! Acum cheltuie enorm pe suport militar și logistic pentru Ucraina. În Republica Moldova plătim la toți copii, până termină studiile alocațiile, nu mai spun ca multe sunt pe baza de acte false. În România la toți elevii, studenții, masteranzii si doctoranzii din Republica Moldova le asigurăm gratuit învățământul, cazarea, hrana și burse indiferent dacă sunt corijenti sau repetenți. Anual dăm Republicii Moldova ajutoare cam de 160 milioane de euro nerambursabile ca vezi doamne sunt fratii noștrii. De fapt în realitate Băsescu a inventat porcăriile astea pt voturi. La tot felul de imigranți de prin Africa și tarile Arabe le asigurăm cazare, masă gratuită si bani de buzunar! Acum de la Iași se trag gratuit conducte de apă potabila în Republica Moldova, dupa care li se va livra gratuit apă potabilă. Cazăm gratuit și le asigurăm hrană si bani de buzunar la mii si mii de ucrainieni. Voi pe ai cui bani credeți că se fac toate aceste lucruri????? Bineînțeles că pe banii noștrii, ai prostimii!!!

  • Hehehe Hahaleroo Da cine statea la rand la benzinarii cand se anunta scumpirea ? ca turmele de oi.. e si normal sa scumpeasca ca au vazut cum stau la coada ….

  • in loc sa batem campii ca cei de prin statele bananiere mai bine am reactiona civilizat si convingator. sa alegem un lant de benzinarii care ne a tratat cu nesimtire si sa nu mai calcam deloc pe la ei. la inceput mi se pare ca cei de la MOL au scumpit ca nesimtitii preturile(in Ungaria vand cu 6 lei si ceva litrul) la noi fac profit maxim. Daca vreo 2-3 luni nu ar mai alimenta nimeni de la ei poate si-ar regandi politica de a si bate joc de noi.

  • preturile au crescut nejustificat , ca toate preturile si la alimente . CONTROALE LA PRETURI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Nea Ioane, accizele sunt in suma fixa! Dar… TVA-ul e procent din pret. Pret mare = TVA mult! Accize + TVA se apropie deja de 4 lei/litru carburant, din aia 9 din prezent… Cat despre „profitul maxim” al vanzatorilor de combustibil, mai Vasile mai, e de cativa bani la litru! Profitul vine din cantitate: vanzare multa = profit pe masura. Asadar, statul e marele castigator! Si nu realizati asta!
    Pentru astia cu „poluarea”, tineti cont si de un pic de fizica si chimie elementare: aerul se misca, bate vantul pe toata Terra ducand „poluarea” si din locurile cu preturi mici catre cele cu preturi mari… Plus ca CO2 e o componenta naturala a aerului, iar planeta are mecanisme de reglare a echilibrului global al aerului… Statul nu va bombardeaza cu amanuntele astea! Dar… „Putin e de vina!” prinde!
    Atat de usor va prosteste propaganda statului prin Mass-media!…
    Intrebare: inainte de operatiunea militara speciala, ce produse „Fabricat in Ukraina” sau „Fabricat in Rusia” cumparati de prin magazine? Sa ridice mana cei ce cumparau ulei comestibil ucrainian!

  • @Dorina: Marry me!!! Sau nah… te invit la un ceai? 🙂
    @Plîngăcioșii care comentează ca vitele: Aer mai curat, accidente mai putine, viata mai lunga si mai lipsita de stres per total, cheltuieli mai mici cu sanatatea/medicina de urgenta, astea nu sint importante deloc, nu? Plus de asta, oare de ce se scumpeste carburantul si in alte parti, nu doar la noi? Sinteti in stare sa intelegeti niste mecanisme economice relativ simple, sau doar va place sa va victimizati si sa o dati pe aia cu conspiratiile si alte nemernicii?

  • Sper sa ajunga 15-20 de lei/l, sa stea toate saraciile in casa sau pe banca in fata blocului, sa sparga seminte. Cat scrie pe bonul ala din poza, atat isi permite omul, nu protesta. E plin orasul de cazane, mancati chifla cu salam de la Kaufland si vreti plinul la masina, panaramelor. Ma duc diseara sa fac iar full-ul, bag motorina din aia premium pana curge din rezervor pe aripa, cat mai multi dinozauri morti, eventul bag si in canistra ca nu mai am lichid de parbriz.

  • protesteaza pr0stalanii la benzinarii cand de fapt statul a crescut preturile. la vot nu au mers, acum stau si plang in pumni. macar scapam de rablele lor de acu 10 ani care imput orasul. mai stati pe acasa, b0schetarilor.

Adauga un comentariu