Actualitate

Protest la Ministerul Educației, în prima zi de școală

Publicat: 14 sept. 2020
protest la Ministerul Educației
Protest la Ministerul Educației, în prima zi de școală

Un protest organizat de elevi a avut loc astăzi la Ministerul Educației, în prima zi de școală. Consiliul Național al Elevilor și Comunitatea Declic au manifestat împotriva modului dezastruos în care a fost organizat acest început de an școlar.

Reprezentanţii elevilor au venit în fața ministerului cu niște baloane în formă de proc, umflate cu heliu, spunând că sunt şanse mai multe ca porcii să zboare înainte ca tabletele promise de autorităţi elevilor să ajungă la aceştia.

Protest la Ministerul Educației, în prima zi de școală

Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor și al Comunității Declic au menționat că Ministerul Educației și Guvernul au avut patru luni la dispoziție să cumpere tablete, dar în loc de 250 de mii promise, au fost cumpărate doar 80.000 și nici acelea nu ajung la timp.

„Acum poartă responsabilitatea morală pentru acest început de an dezastruos și le solicităm în mod direct să urgenteze procesul de achiziție publică pentru a asigura accesul la educație pentru toți elevii”, a spus Rareș Voicu.

Monica Anisie: „Dragi copii, mergeți cu încredere la școală!“

În timp ce tinerii protestau în fața Ministerului Educației, Monica Anisie a dat declarații presei.

„Copii, fiți responsabili și respectați toate regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor”, le-a transmis Monica Anisie elevilor.

„Dragi copii, mergeți cu încredere la școală! Oricare ar fi situația epidemiologică, noi trebuie să ne concentrăm pe învățare! Educația trebuie să continue în orice situație. Prin urmare, fiți responsabili, fiți prudenți, dar și implicați. Prin urmare, mergem cu toții la școală. Este important să mergem la școală și să fim alături de profesorii noștri. Copii, fiți responsabili și respectați toate regulile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. Noi, profesorii, suntem alături de voi”, a adăugat Monica Anisie.

Ce le-a transmis minsitrul Educației profesorilor

Ministrul Educației le-a transmis și profesorilor să aibă un an școlar cu împliniri, cu sănătate, cu implicare.

”Au muncit și în timpul examenelor naționale, dar au făcut și eforturi supraomenești atunci când au fost suspendate cursurile. Trebuie să recunoaștem că în atâția ani de zile, deși am avut suspendate cursurile și câte 3 săptămâni, din cauza viscolului, a gripei și așa mai departe, educația nu continua și copiii rămâneau acasă, izolați, fără să își continue învățarea. Acum am arătat că se poate, prin suspendarea cursurilor am continuat învățarea în sistem online. Sigur, trebuie să ne perfecționăm, dar eu spun că începând cu acest an școlar lucrurile vor arăta cu totul altfel decât au fost până acum”, a precizat Monica Anisie.

Monica Anisie, ministrul „Nu mai înţeleg nimic!“

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie și-a recunoscut incompetența în urmă cu câteva zile, spunând că nu mai înţelege nimic din ceea ce se întâmplă în jurul său. Exasperată că nu poate să managerieze situația din învățământul românesc, Monica Anisie spune că orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală”. ”Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluţii”,își plânge de milă ministrul.

„Nu mai înţeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu! Orice intenţie bună este interpretată de toţi cei fără de greşeală! Oameni de bine, nu am ce zice! Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluţii! Aştept soluţii, dacă au! Faptul că mă opresc şi vorbesc cu oamenii nu e bine! Dacă nu vorbesc cu ei, (ceea ce nu mă caracterizează) iarăşi nu e bine! Orice aş face nu e bine! Şi cine spune asta? Cei fără de greşeală”, a scris Monica Anisie, pe pagina sa de Facebook, adăugând că se simte tristă.

Adauga un comentariu