Actualitate

Protest spontan, după incendiul de la Piatra Neamț: „Respectați recomandările oficiale, și ardem cu toții în spitale”

Publicat: 15 nov. 2020
Proteste după incendiul de la Piatra Neamț

Conform ultimelor informații, chiar în aceste momente are loc un protest spontan după incendiul de la Piatra Neamț.

În această seară, în semn de protest față de incidentul de la Piatra Neamț în care 10 persoane și-au pierdut viața, mai multe persoane s-au mobilizat spontan la Ministerul Afacerilor Interne și la Ministerul Sănătății.

„Respectați recomandările oficiale… Și ardem cu toții în spitale”, au scris aceștia pe bannerul afișat în fața MAI.

Nelu Tătaru, la Lețcani. Declarațiile după incendiul de la ATI

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, sâmbătă seară, că Secția ATI distrusă de incendiu va fi refăcută la etajul trei. Între timp, ceilalți pacienți care au supraviețuit sunt transferați la Spitalul mobil de la Lețcani. Aproape de miezul nopții, Nelu Tătaru a făcut din nou declarații.

„Este o anchetă în curs de desfășurare. Între timp, vom reface Secția ATI, la etajul trei. Vor fi 12 paturi la terapie intensivă”, a explicat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Aproape de miezul nopții, Tătaru a făcut noi declarații de la Lețcani. „Opt paturi au ars complet, celelalte opt paturi în care au fost cei coborâți la primiri urgențe pot fi folosite. (…) E o evaluare în acest moment, făcută atât de ISU, cât și de Parchetul General.”

„Reevaluare la tot ce înseamnă aport energetic, la tot ce înseamnă dotare, aport de oxigen. Suntem într-o perioadă dificilă, trebuie să avem grijă”, a spus Tătaru.

„Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și pentru neimplicare… cred că suntem toți vinovați în această țară, nu doar sistemul medical și autoritățile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situație medicală”, a declarat ministrul Tătaru la Lețcani.

El a mai spus că se impune o reevaluare urgentă a întregului sistem medical românesc.

Comentarii
Adauga un comentariu