Local

Protest spontan la Iași! Niciun șofer de autobuz CTP nu mai vrea să iasă pe traseu! Oamenii au mai multe cerințe – EXCLUSIV/ FOTO/ VIDEO/ UPDATE

Publicat: 02 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Protest spontan la Iași Niciun șofer de autobuz CTP nu mai vrea să iasă pe traseu Oamenii au mai multe cerințe - EXCLUSIV FOTO VIDEO UPDATE
Protest spontan la CTP Iași. Peste 150 de șoferi de autobuz sunt nemulțumiți de salariile primite

În această dimineaţă la depoul CTP Iași are loc o formă de protest spontan. Vorbim despre faptul că sute de şoferi CTP nu mai vor să iasă pe traseu. Aceștia au mai multe cerinţe, printre care și creșterea salariului.

De exemplu, şoferii vor un salariu de minimum 4/000 de lei. În aceste momente, şoferiicu experiență sunt remunerați cu 2.975 iar începătorii au 2.600 de lei.

Sunt peste 150 de șoferi nemulţumiţi. În staţiile CTP Iași, călătorii aşteaptă degeaba autobuzele.

UPDATE 6.46: Conducătorii autobuzelor au făcut o cerere către directorul CTP Iași.

UPDATE 6.39: Autobuzele CTP Iași destinate curselor speciale spre Lețcani au plecat pe traseu cu medicii care trebuie să ajungă la spitale.

UPDATE 6.25: Protestul spontan a început acum o oră, iar șoferii CTP Iași tot nu au plecat din garaj. Ieșenii continuă să aștepte în stații.

Prima reacție a CTP Iași, după ce 150 de șoferi au intrat în grevă

Compania de Transport Public Iași transmite scuze călătărilor pentru neplăcerile create de grupul de angajați care au creat protestul spontan.

„Conducerea CTP Iași a luat act de greva spontană organizată în mod nelegal de un grup de șoferi, angajați ai instituției, în dimineața zilei de 2 noiembrie 2021, protest neasumat de nicio organizație sindicală. Directorii companiei se află în mijlocul protestatarilor, pentru negocieri, încă din momentul în care au fost anunțați că autobuzele nu ies la stradă din cauza întreruperii activității conducătorilor auto. Numărul tramvaielor a fost suplimentat în această dimineață, pentru a suplini lipsa autobuzelor la stradă. Le cerem scuze călătorilor pentru neplăcerile cauzate de acest eveniment neprevăzut”, a transmis CTP Iași.

Ce spune Mihai Chirica despre protestul spotan al CTP Iași

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a avut astăzi, 2 noiembrie 2021, o primă reacţie după ce şoferii de autobuz ai CTP Iaşi nu au mai vrut să iasă la stradă şi au organizat un protest spontan. Edilul susține că responsabilul grevei va fi sancționat.

„Am luat act de dimineaţă. Câţiva dintre şoferii CTP Iaşi nu au vrut să iasă la stradă şi i-au incitat pe ceilalţi, cu toate că nu a fost anunţată o mişcare sindicală într-un scop. Vreau să le spun un lucru cât se poate de sincer. Creşterile pe care le-am suportat cu toţii la combustibil, la energie, toată presiunea pe care oraşul o are pentru a menţine căldura în spitale, în şcoli, pentru cei 120.000 de cetăţeni care trebuie să-i încălzim în această iarnă, face imposibilă o asemenea abordare.

Pe principiul forţei eu le-am transmis de fiecare dată, cu primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, nu se negociază cu pumnul în masă, niciodată. Aşa încât, i-am spus şi domnului de la Sindicat mai înainte, când termin şedinţa pentru termoficare, vom începe să discutăm. Persoana care i-a incitat nefiind niciun semnal din partea sindicatelor, care mai are sancţiuni din partea CTP-ului cu diverse abateri în ceea ce priveşte locul lui de muncă, voi propune să fie destituită”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu