National

Proteste în SUA: Barack Obama îi îndeamnă pe tinerii de culoare să aibă speranță

Publicat: 04 iun. 2020
Barack Obama a vorbit despre protestele din SUA

Proteste în SUA. Barack Obama a salutat miercuri „schimbarea de mentalitate” la americanii care manifestează împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei. Fostul preşedinte al Statelor Unite crede că acest lucru ar putea conduce la reforme la nivel naţional.

Predecesorul lui Donald Trump a îndemnat autorităţile la nivel de stat şi local să îşi revadă politica privind folosirea forţei. Obama a vorbit în primul său comentariu video după moartea lui George Floyd. Floyd a murit în mâinile poliţiei din Minneapolis la 25 mai.

„Este foarte important pentru noi să profităm de acest moment care a fost creat. Ca societate, ca ţară, şi să utilizăm asta pentru a avea un impact în cele din urmă”, a afirmat Barack Obama. Acesta a vorbit într-o videoconferinţă. S-a referit la persoanele care au ieşit în stradă pentru a denunţa brutalităţile poliţiei, rasismul şi inegalităţile sociale.

„Există o schimbare de mentalitate în curs, o conştientizare mai mare a faptului că putem face mai bine”, a adăugat el.

Proteste în SUA. „Zugrăvesc un tablou al Americii mult mai reprezentativ“

Barack Obama a subliniat că manifestaţiile actuale zugrăvesc „un tablou al Americii mult mai reprezentativ” decât mişcările pentru drepturi civile din anii 1960. Asta pentru că atunci nu s-a creat „o așa largă coaliție”. El a mai spus că Statele Unite s-au fondat pe baza unui protest.

În special tinerii au răspuns prezent şi motivaţia lor ar putea inspira o schimbare mai profundă, a adăugat el.

„Vreau să ştiţi că voi contaţi. Vreau să ştiţi că vieţile voastre contează, visele voastre contează”, a mai spus Barack Obama. Acesta s-a adresat tinerilor afro-americani din ţară care, în opinia sa, au fost de prea multe ori martori sau victime ale violenţelor.

Fostul președinte i-a îndemnat de asemenea pe tinerii de culoare să aibă speranță, chiar dacă acum se simt furioși.

Apel către aleșii locali în condițiile protestelor din SUA

Fostul preşedinte american li s-a adresat şi aleşilor locali: „Îndemn fiecare primar din această ţară să îşi revadă politicile în domeniul folosirii forţei cu membrii comunităţii lor şi să se angajeze că vor răspunde pentru reformele promise”.

Primul preşedinte de culoare al Statelor Unite a lansat un apel la cooperare între indivizi. Asta pentru „a schimba America” şi a ajuta să se conformeze acestor valori.

Adauga un comentariu