International

Proteste uriaşe în Londra! Britanicii scandează împotriva rasismului – VIDEO

Publicat: 07 iun. 2020
Proteste antirasiale in Londra

Sunt proteste uriaşe în Londra! Sâmbăta, 6 iunie 2020, britanicii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva rasismului. Protestele nu au fost paşnice, protestării având scurte confruntări cu forţele de ordine.

În centrul londrei s-au adunat mii de britanici care nu au mai ţinut cont de măsurile de distanţare fizică şi şi-au exprimat furia fără de brutalitatea poliţiei. Protestul vine la scurt timp după ce în SUA, americanul de culoare George Floyd a fost omorât de câţiva poliţişti.

Incidente în Marea Britanie! Protestatarii au aruncat cu sticle în poliţişti

Incidentele nu au încetat să apară. Protestatarii au aruncat cu mai multe sticle în oamenii legii. Incidentul a avut loc pe Downing Streed, în aproprierea locuinţei premierului Boris Johnson. Poliţiştii au ripostat la acest gest şi i-au împins înapoi pe cei care protestau. Incidentul s-a lăsat şi cu victime. O poliţistă a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a căzut de pe cal. Acesta s-a lovit de un semafor. În urma incidentelor, alţi nouă poliţişti au fost răniţi.

Donald Trump ironizat de protestatarii britanici

Protestatarii au făcut un manechin ce semăna cu preşedintele SUA, Donald Trump. Un alt grup de protestatari a aruncat cu rachete de semnalizare. În urma protestului, poliţia londoneză a anunţat că au fost arestate 14 persoane şi că numărul persoanelor reţinute va creşte.

Peste o mie de protestatari au mărşăluit lângă ambasada SUA şi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de uciderea americanului George Floyd.

În prima parte a zilei de sâmbătă, peste o mie de protestatari au mărşăluit pe lângă ambasada SUA, situată pe malul de sud al Tamisei. Protestatarii nu au ţinut cont deloc faţă de măsurile de distanţare fizică

Zeci de oraşe din lume, sub semnul protestelor antirasiale

Protestele de sâmbătă reflectă mânia globală pentru modul în care sunt tratate minorităţile etnice de către poliţie, declanşate de uciderea pe 25 mai a afro-americanului George Floyd prin asfixiere, de către un poliţist care i-a ţinut genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute.

Manifestări au avut loc sâmbătă şi în alte oraşe britanice, europene şi asiatice. Înaintea protestului de sâmbătă de la Londra, ambasadorul SUA în Marea Britanie a condamnat moartea lui Floyd şi a declarat că SUA trebuie să facă mai mult pentru a combate rasismul şi nedreptatea. „Prin intermediul unor proteste paşnice, injustiţia este abordată cu cel mai mult succes”, a apreciat ambasadorul Woody Johnson.

În SUA protestele continuă. Violente în stradă. Donald Trump ameninţa cu scoaterea armatei pe străzi

În SUA, protestele antirasiale continua să facă victime. Zeci de mii de americani protestează în toată ţara. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că Donald Trump a făcut declaraţii controversate. Vă aducem aminte faptul că preşedintele SUA a ameninţat că dacă protestele nu vor fi paşnice, acesta va scoate armata pe străzi.

Adauga un comentariu