Local

Protestele nu se opresc la ONRI. Angajații scandează pe treptele Teatrului Național din Iași „Jos, Rancea!” – VIDEO

Publicat: 27 oct. 2020
protestatari pe treptele Teatrului Național din Iași împotriva managerului Beatrice Rancea
Protest pe treptele Teatrului Național din Iași

Marți, 27 octombrie 2020, deși plouă, s-a organizat un nou protest pe scările Teatrului Național din Iași. Marius Aftaragaci, liderul sindicatului angajaților ONRI, alături de zeci de colegi protestează fără o zi de pauză. Aceștia manifestă împotriva abuzurilor făcute de managerul Operei Naționale Române din Iași, Beatrice Rancea.

Deși vremea nu este tocmai favorabilă, angajații ONRI continuă protestele după cum au anunțat, în fiecare zi de la 09.00 la 11.00, de pe 5 octombrie 2020, până pe 30 octombrie. Probabilitatea ca manifestările să continue si după data precizată este mare. Astfel, deși ieri managerul Beatrice Rancea s-a aflat la Iași, angajații au ținut doar un moment de reculegere în cinstea sărbătorii cu o mare însemnătate pentru aceștia.

Liderul grupării afirmă că toate declarațiile făcute sunt fondate și dovedite cu acte. Aceste abuzuri care s-au efectuat sunt reclamate de mult mai multe persoane față de ce susține managerul instituției de cultură.

„Chiar dacă plouă, noi suntem aici şi nu plecăm până această doamnă nu va conştientiza că nu mai poate să rămână în funcţia unei instituţii după atâtea încălcări. Dumneai spune că facem afirmaţii nefondate. Corpul de control, raportul acela este nefondat? Deciziile din instanţele judecătoreşti sunt nefondate? Să fie aşa cum spune dumneaei, doar câţiva reclamăm, deşi suntem mai mulţi, asta însemnă că ilegalitatea nu există? Este o afirmaţie foarte gravă. Toate abuzurile există. La Revoluţie au murit oameni, câţiva au făcut în aşa fel încât noi să fim liberi, să ne putem exprima liber, nu a fost toată ţara. Legalitatea o da majoritatea sau faptele pe care le-au săvârşit cei care au încălcat legea? Nu se poate să existe o asemenea nonşalanţă, parcă nu s-a întâmplat nimic la ONRI”, a transmis Marius Aftaragaci, liderul Sindicatului angajaților ONRI.

Beatrice Rancea s-a aflat ieri la Iași

Deși ieri, 26 octombrie 2020, managerul Beatrice Rancea s-a aflat la Iași, aceasta nu s-a obosit să asculte doleanțele proprilor angajați, ci s-a făcut nevăzută. Protestele au fost întotdeauna pașnice, iar cererile au fost fondate. Abuzurile nu vor fi uitate, iar problemele vor exista mereu dacă răul nu va fi tăiat de la rădăcină. În ciuda vremii de afară, a repetițiilor și spectacolelor ce urmează a fi susținute, angajații protestează și scandează din tot sufletul „Jos, Rancea!”.

Ieri am avut un moment de reculegere şi nu am scandat jos Rancea pentru că era o sărbătoare cu o importanţă şi un protest pentru victimele acestei conduceri. Dumneaei a fost doar ieri în Iaşi şi nu am scandat şi în spate să ne audă. Ori aşa ceva, eu nu ştiu, de ce se ţine aşa de tare cu dinţii de această funcţie? Lucrurile vor fi clare, nu cred că tot ce s-a întâmplat va putea fi şters cu buretele şi să se uite. Să se spună că doar au fost câţiva nebuni la Iaşi care aveau nişte probleme persoane. Aceste probleme sunt doar vârful iceberg-ului care au fost subliniate în corpul de control. Foarte mulţi şi-au dat demisia, au plecat. Sunt dovezi, nimeni nu poate spune că este foarte bine că au fost daţi oameni afară. Noi afirmăm lucruri dovedite, dansa foloseşte numai afirmaţii proprii nesusţinute fără o dovadă. Daţi-vă demisia doamna Rancea. Nu se mai poate, noi avem de susţinut spectacole. Suntem aici pe scări, dar ne şi facem treaba. Colegii noştri vor merge la repetiţii, chiar de plouă. Cerem dreptate”, a spus Marius Aftaragaci.

Adauga un comentariu