Sport

Protocolul pune în pericol disputarea US Open! Anunțul Simonei Halep: „Am dubii mari să particip în condițiile acestea!”

Publicat: 13 iun. 2020
ALT=
Simona Halep se retrage de la turneul WTA de la Palermo

Circuitul mondial de tenis se pregătește de reluarea oficială, care s-ar putea consemna odată cu sezonul american de hard. Însă protocolul impus de organizatori îi face pe sportivi să ia în calcul retragerea din turnee.
După Novak Djokovic și Ashleigh Barty, ocupanții primelor poziții în ierarhiile ATP și WTA, și Simona Halep a dezvăluit că nu este convinsă că va participa în acest sezon la US Open, considerând protocolul stabilit pentru reluarea turneelor oficiale greu de aplicat.

Simona Halep ia în calcul retragerea de la US Open

„Cu siguranță că am dubii mari să particip în astfel de condiții. Nu doar pentru că ne aflăm într-o pandemie, ci și din cauza riscului pe care l-ar presupune călătoria, carantina și schimbările care pot apărea în timpul unui turneu. Nu ar fi deloc o tranziție deloc ușoară pentru corpul nostru. Știu că organizatorii și sponsorii vor ca turneele să se joace și că mulți jucători traversează perioade dificile, dar este o decizie personală pe care trebuie să o luăm. Este important să înțelegem faptul că fiecare are nevoi diferite și că suntem nevoiți să luăm decizia optimă pentru sănătatea și cariera noastră”, a declarat Simona Halep.

US Open ar urma să se dispute, în cel mai optimism scenariu, în perioada 31 august – 12 septembrie. Conform protocolului stabilit, jucătorii ar urma să ajungă în SUA cu călătorii în zboruri charter, teste repetate de COVID-19 și prezența unui singur membru al staff-ului pentru fiecare sportiv.
Adauga un comentariu