Local

Proxenetism de lux, la Iași! Își punea iubita să fure zeci de mii de euro de la clienți: „Vezi cum i-o mai dai, mai ajută-mă și pe mine cu câteva sute”

Publicat: 01 oct. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Proxenetism de lux la Iași Își punea iubita să fure zeci de mii de euro de la clienți Vezi cum i-o mai dai mai ajută-mă și pe mine cu câteva sute
Își punea iubita să fure zeci de mii de euro de la clienți

Un individ autointitulat „Bika” și-a convins partenera să practice prostituția în mai multe sate din Iași, dar nu numai, pentru a se întreține. Bărbatul a profitat de faptul că tânăra avea un copil pe care îl creștea singură și o obliga să le ceară clienților sume mari de bani în schimbul serviciilor sexuale. Deseori, aceasta ajungea să fure din casele celor cu care întreținea relații intime

Ion Gelu Leonată sau „Bika” a fost condamnat de judecătorii ieșeni la patru ani și opt luni de închisoare, fiind acuzat de proxenetism și instigare la furt. Totul a început în februarie 2021, când „Bika” și-a convins iubita cu care era împreună de puțin timp să practice prostituția, asigurând-o că va avea o situație financiară mai bună. Ulterior, acesta a închiriat camere de hotel în municipiul Iași, dar în situații speciale se deplasa și în alte orașe sau sate.

Unii clienți plăteau și câte 500 de euro pentru o noapte alături de tânără, însă „Bika” voia mai mult. La un moment dat, nemulțumit fiind de banii primiți, a reușit să pună mâna pe 15 mii de euro.

Proxenetism de lux, la Iași

Bancnote euro
Individul a furat 12.000 de euro

Ion Gelu Leonată zis „Bika” se întreținea din proxenetism până să fie arestat de oamenii legii.

Individul fără ocupație a racolat o tânără din localitatea Rebricea, cu o situație financiară precară, și timp de aproape un an a obținut bani de pe urma ei.

„Bika” era ținut la curent non-stop, știa ce se întâmplă în cameră și intervenea atunci când era cazul. Alături de victima pe care o manipula constant, plănuia adevărate infracțiuni.

„Se arată nemulțumit de suma de bani primită, solicitându-i acesteia să mai rămână cu victima și să-i facă pe plac, să întrețină relații sexuale pentru a primi mai mulți bani. «Ia-l în cameră 5 minute (…) poate îi mai luai 500, de aia zic. Intră cu el în cameră, poate-i mai ceri. Zi-i să-ți mai dea câteva sute ca să-ți plătești chiria. Poate ți-o mai da vreo 2-3 sute. Că, dacă vede că intri, stai puțin cu el acolo, se dezbracă, pe morții lui… Poate, cine știe ce i-o veni, și prinde încredere, că, dacă tu intri și stai puțin în dormitor, în cameră, acolo unde o fi, îți garantez că îți mai dă câteva sute». Totodată, acesta concepe un plan în acest sens, spunându-i numitei să sune la o firmă de taxi pentru a comanda prezervative și să ascundă banii primiți «sub tălpica de la adidași». Aceasta îi comunică fiecare activitate realizată, fiind îndemnată de către acesta care o instigă și îi oferă sprijin moral, impulsionând-o să obțină mai mulți bani. «Hai, vezi ce faci acolo, în mo..ii tăi. Stai de vorbă cu el, glumește, râzi și vezi cum i-o mai dai…». Considerându-se îndemnurile numitului, care îi spune să intre în cameră cu persoana vătămată care «se dezbracă» pentru a-i câștiga încrederea și planul de a cumpăra prezervative. O îndeamnă să întrețină relații sexuale contracost cu persoana vătămată, afirmând că acest lucru îl fac în fiecare zi pentru bani puțini. «Ai grijă. Îmi dai mesaj ca să știu de tine și nu mai fi p…ă. Să moară băiatul meu dacă nu ești nebună. Mi-e rușine să vorbesc asta cu tine (…) Facem ce facem în fiecare zi pentru 2 lei, măcar așa de… băga-mi-aș p…a în copiii lui”, precizau magistrații.

Condamnat la ani grei de închisoare

Mana de judecator
Proxenetul a fost condamnat la închisoare

Acum, la aproape un an de când locuința lui „Bika” a fost percheziționată, sentința definitivă a fost pronunțată.

„Descontopește pedeapsa principală rezultantă de 5 ani și 8 luni de închisoare aplicată inculpatului Leonată Ion Gelu prin sentința penală apelată în pedepsele principale componente de 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, prevăzută de art. 213 alin. (1) C.pen., și 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la furt calificat, prevăzută de art. 47 C.pen., rap. la art. 228 alin. (1) C.pen., art. 229 alin. (1) lit. b C.pen., cu înlăturarea sporului de 1 an de închisoare. Reduce de la 4 ani și 8 luni de închisoare la 3 ani și 8 luni de închisoare cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism, prevăzută de art. 213 alin. (1) C.pen. În temeiul art. 38 alin. (1) Cod penal rap. la art. 39 alin. (1) lit. b Cod penal, recontopeşte cele două pedepse principale aplicate în pedeapsa principală de 3 ani și 8 luni de închisoare pe care o sporeşte cu 1/3 din totalul celeilalte pedepse, respectiv cu 1 an de închisoare, rezultând o pedeapsă finală de 4 ani și 8 luni de închisoare”, menționau magistrații.

Comentarii
  • Pe vremea cand avea Mircea Silvestru permisul suspendat ca a fost prins de politie drogat pe autoastrada isi punea angajii curieri de droguri si nimeni nu a zis nimic. Acuma are permisul inapoi, cu toate astea nu face curieratul cu Passatul IS 49 HAI (WVWZZZ3CZGE164449), il mai puteti vedea pe Bolt, cand e frigut se infofoleste, dar se deosebeste de restul.

Adauga un comentariu