Eveniment-Social

PS Petru Gherghel, externat din spital. A fost internat după ce s-a infectat cu noul coronavirus

Publicat: 02 dec. 2020
PS Petru Gherghel în lăcașul de cult
PS Petru Gherghel se simte bine

PS Petru Gherghel a fost diagnosticat cu virusul Covid-19 în urmă cu două săptămâni, timp în care a fost internat într-un spital din Iași pentru investigații. Starea de sănătate a Preasfinției Sale este stabilă și medicii au decis să îl externeze. PS Petru Gherghel a transmis un mesaj de mulțumire tuturor cadrelor medicale și persoanelor care s-au rugat pentru însănătoșirea sa.

„Preasfințiile Voastre, Sfințiile Voastre, dragi frați și surori, dragi prieteni, m-am întors acasă din spital, după o perioadă de tratament specializat pe care continui să-l fac mai departe la domiciliu, îmi exprim și pe această cale recunoștința mea tuturor pentru toate, mulțumind Domnului și tuturor medicilor care se ostenesc și mai mult în această perioadă pentru a le fi alături celor în suferință. Vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați stat alături cu rugăciuni și dorințe de sănătate.

Invoc, cu recunoștință, pentru toți și pentru fiecare în parte, binecuvântarea Domnului, care vine la noi cu darurile sale și care ne cheamă să stăm mereu alături de toți cei care trec mai departe prin încercări și suferințe. Profit de ocazie pentru a ura tuturor românilor, din inimă, la mulți ani și să avem parte cu toții de un Advent binecuvântat cu multe haruri cerești! Doamne, ajută și răsplătește-i pe toți cei care ne-au făcut și ne fac bine pentru numele tău, cu sănătate și bucurii sufletești”, a transmis PS Petru Gherghel, episcop emerit.

Preasfințitul Petru Gherghel a fost infectat cu noul coronavirus

PS Petru Gherghel, fostul episcop emerit catolic de la Iași, a fost internat de urgență la spital în urmă cu două săptămâni, după ce a fost infectat cu virusul SARS-COV-2. Preotul Adrian Blăjuță a transmis un mesaj publicat pe platforma de socializare Facebook. Totodată, a precizat că starea de sănătate a Preasfințitului este stabilă.

„Dragi prieteni, vă rugăm să-l purtați în rugăciune pe PS Petru Gherghel, episcop emerit, care, de câteva zile, este internat într-un spital din Iași pentru mai multe investigații, fiind confirmat pozitiv cu Sars-Cov-2. În acest momente, starea Preasfințitului Petru este stabilă, rămânând sub supravegherea medicilor. Forma bolii este una ușoară, dar medicii continuă să-l supravegheze având în vedere vârsta înaintată a Preasfinției Sale.
Preasfințitul Petru ne-a spus să vă transmitem că vă mulțumește tuturor celor care vă gândiți și vă rugați pentru sănătatea Preasfinției Sale”, a transmis pr. Adrian Blăjuță.

Prima declarație a PS Gherghel, după ce a fost spitalizat

Petru Gherghel, fostul episcop catolic de la Iași, a făcut prima declarație luni, 16 noiembrie 2020, despre starea sa de sănătate după ce a fost testat pozitiv cu virusul SARS – COV -2. Aceasta susținea că se simte bine, dar speră că Dumnezeu îl va ajuta să se întoarcă acasă întărit.

„Dragi confrați întru episcopat, confrați preoți, persoane consacrate… dragi prieteni,
Vă mulțumesc mult pentru comuniune, rugăciuni și încurajări, pe care mi le-ați transmis pe diferite căi. Îl rog pe Dumnezeu să vă răsplătească pe toți pentru aducere aminte și pentru solidaritate și la bine și la greu. Mulțumesc lui Dumnezeu că pot spune că mi-au făcut bine rugăciunea și urarea tuturor și sper să mă reîntorc acasă întărit. Tuturor, pace și binecuvântare de la Domnul prin mijlocirea Măicuței noastre Cerești.
Al vostru mereu”, a transmis Petru Gherghel, fostul episcop catolic de la Iași.

„Starea pacientului este potrivită. Nu este nici bine, dar nici rău. Putem spune în aceste momente că este stabilă”, a declarat dr. Florin Roşu, coordonatorul compartimentului AŢI de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Comentarii
Adauga un comentariu