Stiri si curiozitati

Psalmi pentru înțelegere între soți. Ce rugăciuni să rostești pentru armonie în familie și spor în casă

Publicat: 01 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Psalmi pentru înțelegere între soți. Ce rugăciuni să rostești pentru armonie în familie și spor în casă
Psalmii pentru înțelegere între soți se citesc la vreme de necaz, suferință și ceartă în familie.

Atunci când trecem prin momente grele în familie este bine să citim cei mai puternici psalmi pentru înțelegere între soți. Acești psalmi sunt de grabnic ajutor și făcători de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Iată ce rugăciuni să rostești pentru armonie în familie și spor în casă.

Psalmi pentru înțelegere între soți și ocrotirea familiei

La vreme de necaz și suferință în casă putem rosti zilnic câțiva psalmi tămăduitori pentru înțelegere între soți și ocrotirea familiei. Pentru îndepărtarea tuturor relelor și armonie între toți ai casei putem spune zilnic câteva rugăciuni pentru sufletul-pereche și putem citi cei mai puternici psalmi.

De pildă, Psalmul 126 se citește pentru pace în familia greu încercată și dezbinată de certuri.

1. De n-ar zidi Domnul casa, în zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar păzi Domnul cetatea, în zadar ar priveghea cel ce o păzeşte.

2. în zadar vă sculaţi dis-de-dimineaţă, în zadar vă culcaţi târziu, voi care mâncaţi pâinea durerii, dacă nu v-ar da Domnul somn, iubiţi ai Săi.

3. Iată, fiii sunt moştenirea Domnului, răsplata rodului pântecelui.

4. Precum sunt săgeţile în mâna celui viteaz, aşa sunt copiii părinţilor tineri.

5. Fericit este omul care-şi va umple casa de copii; nu se va ruşina când va grăi cu vrăjmaşii săi în poartă.

De asemenea, pentru a ne elibera mintea de gânduri negre și de griji putem citi zilnic un canon de pocăință către îngerul păzitor pentru iertarea păcatelor. Mai mult, preoții ne îndeamnă să nu uităm să citim și un acatist de mulțumire către Maica Domnului după ce am trecut cu bine peste o suferință trupească sau sufletească.

Ce rugăciuni să rostești pentru armonie și pace în casă

Rugăciunile rostite pentru ocrotirea și binecuvântarea soților sau a familiei au o putere deosebită. Aceste rugi făcătoare de minuni se rostesc cât mai des cu putință pentru ca oamenii dragi nouă să fie feriți de relele lumești și de ispite.

Pentru binele soțului sau soției și liniște în viața de cuplu, se rostește zilnic rugăciunea soților unul pentru altul.

,,Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cel ce ne-ai învățat ca totdeauna să ne rugăm unul pentru altul, căci așa vom împlini legea Ta și ne vom arăta vrednici de mila Ta, caută cu îndurare și păzește de vrăjmașii văzuți și nevăzuți pe soțul meu (soția mea), pe care mi l-ai dă­ruit (mi-ai dăruit-o) a petrece împreună până la moarte.

Dăruiește-i sănătate și deplină înțelepciune, ca să-și poată îndeplini datoriile după voia și po­runcile Tale. Ferește-l (o) de ispitele pe care n-ar fi în stare să le poarte.

În­tărește-l (o) în dreapta credință și în dragoste desă­vâr­șită, ca să lucrăm îm­preună faptele bune și să ne tocmim viața după sfintele Tale așezări și po­runci. Că a Ta este stăpânirea și pu­terea în veci. Amin.”

Această rugăciune puternică se rostește în fiecare dimineață sau seară pentru dragoste și înțelegere în viața de cuplu. Pentru a trece mai ușor peste suferințe și necazuri, putem citi cei mai puternici psalmi pentru spor în casă și armonie între cei dragi nouă.

Psalmii pentru înțelegere între soți se citesc la vreme de necaz, suferință și ceartă în familie. Rostirea unei rugăciuni tămăduitoare în cele mai grele momente ale vieții este de grabnic ajutor pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

Adauga un comentariu