Stiri si curiozitati

Psalmi pentru reușita la examene: Ce efecte miraculoase pot avea

Publicat: 19 mart. 2021
fată care se roagă pentru reușita la examen
Citirea psalmilor pentru reușita la examene ne dă mai multă încredere în noi

Fiecare am trecut la un moment dat prin emoțiile perioadei în care am dat zeci de examene. Pentru a putea trece cu bine peste aceste examene este bine să citim Psalmii pentru reușita la examene și alte rugăciuni pentru a lua examenele susținute.

Fie că este vorba despre examenele de la școală, de admitere sau din timpul facultății. Inevitabil, toți pățim ca unele examene să ni se pară o povară prea grea de dus și tocmai de aceea apelăm la ajutorul divin.

Citirea psalmilor pentru reușita la examene ne dă mai multă încredere în noi, știind că îi cerem ajutorul lui Dumnezeu pentru a trece cu bine peste examenele pe care urmează să le susținem.

Potrivit specialiștilor care au studiat acestui fenomen au demonstrat că citirea psalmilor ne pot influența mai mult decât credem.

Psalmii pentru reușita la examene sunt de mare ajutor

Preoții recomandă elevilor și studenților să se spovedească înainte de a susține un examen. Mai mult, este bine să pună pomelnice la mânăstiri sau biserici.

Unul dintre psalmii recomandați de preoți să fie citiți pentru examene este Psalmul 50, în care cel care urmează să susțină testul se roagă ca Dumnezeu să nu-l lepede de la faţa Lui şi Duhul cel sfânt să fie cu el:

„Miluieşte-mă, Dumnezeule, după mare mila Ta. Şi după mulţimea îndurărilor Tale, şterge fărădelegea mea. Mai vârtos mă spală de fărădelegea mea şi de păcatul meu mă curăţeşte. Că fărădelegea mea eu o cunosc şi păcatul meu înaintea mea este pururea. Ţie unuia am greşit şi rău înaintea Ta am făcut, aşa încât drept eşti Tu întru cuvintele Tale şi biruitor când vei judeca Tu. Că iată întru fărădelegi m-am zămislit şi în păcate m-a născut maica mea. Că iată adevărul ai iubit; cele nearătate şi cele ascunse ale înţelepciunii Tale, mi-ai arătat mie.

Stropi-mă-vei cu isop şi mă voi curăţi; spăla-mă-vei şi mai vârtos decât zăpada mă voi albi. Auzului meu vei da bucurie şi veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite. Întoarce faţa Ta de la păcatele mele şi toate fărădelegile mele şterge-le. Inimă curată zideşte intru mine, Dumnezeule şi duh drept înnoieşte întru cele dinlăuntru ale mele. Nu mă lepăda de la faţa Ta şi Duhul Tău cel sfânt nu-l lua de la mine.“

Părintele Ignatie susține că, dacă este posibil, cineva ar trebui să citească pentru elev/student chiar în timpul susținerii examenului.

Rugăciune către sfântul Anton de Padova pentru reuşită la examen

Preoții mai spun că deși unii elevi sau studenți sunt pregătiți pentru testul ce urmează să-l susțină, se descurajează singuri, ceea ce de multe ori creează prea multe gânduri negative ce duc inevitabil la eșec.

De aceea, una dintre rugăciunile pe care le poate spune cel care urmează să susțină un examen improtant este Rugăciune către sfântul Anton de Padova:

„Sfinte Antoane, tu ai cercetat cu mare sârguinţă adevărul şi ai ştiut să uneşti rugăciunea cu ştiinţa. Înţelepciunea ţi-ai dobândit-o în studii îndelungate. Din smerenia ţi-ai ascuns totuşi cunoştinţele până ce Dumnezeu ţi-a călăuzit paşii ca să fii şi altora lumină şi indrumător. Iată-mă în faţa ta ca să-ţi cer sprijinul luminat în examenul pe care trebuie să-l dau. Luminează-i pe examinatori să ţină seamă de puterile mele, iar pe mine luminează-mă ca să-mi fie la îndemână răspunsul potrivit“.

Preoții spun că rugăciunile nu trebuie privite ca o formulă magică ce garantează reușita la examen, ci mai degrabă ca o modalitate de a vorbi cu Dumnezeu pentru a-i cere ajutorul.

Adauga un comentariu