National

PSD a depus o plângere la BEC împotriva președintelui Klaus Iohannis, a lui Nicuşor Dan şi a PNL

Publicat: 05 dec. 2020
Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Partidul Social Democrat a formulat o plângere la BEC împotriva președintelui Klaus Iohannis, primarului general Nicușor Dan și a Partidului Național Liberal.

PSD face referire la mesajul lui Klaus Iohannis, după întâlnirea de sâmbătă cu Nicuşor Dan la Palatul Cotroceni, în care vorbeşte de necesitatea colaborării Guvernului cu Primăria Capitalei pentru a fi rezolvate problemele bucureştenilor.

Astfel, prin plângere se solicită „înlăturarea de pe toate mediile de difuzare a mesajelor de propagandă electorală reclamate (…) și sesizarea Poliției în vederea sancționării contravenienților”.

„În fapt, în data de 05.12.2020, în intervalul orar 12:15-12:30, Președintele Klaus Werner Iohannis a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a făcut următoarele afirmații:

„Tocmai am încheiat o întâlnire pe care am avut-o cu domnul Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, o discuție foarte bună, aplicată.

Domnul Primar General mi-a prezentat problemele cele mai grele, cele mai mari pe care le-a găsit de la preluarea mandatului.

Mi-a prezentat soluțiile pe care le vede și probleme, știm cu toții, sunt multe, începând de la termoficare, la trafic, la gestionarea deșeurilor, la problema poluării în București.
Toate acestea sunt chestiuni complicate și am fost foarte bucuros să văd că domnul Primar General are soluții, are abordări foarte constructive.

Este evident că unele din aceste probleme pot fi soluționate de București dacă se folosesc foarte mult banii europeni, dacă se construiesc finanțări potrivite, dar, în același timp, am abordat și chestiuni pe care Bucureștiul singur nu le poate rezolva și aș da, poate, două exemple: chestiunea termoficării nu poate fi rezolvată în această etapă doar de Primăria Generală, este nevoie de o colaborare strânsă și un sprijin solid de la Guvern, și autostrada de centură, care este vitală pentru București, pentru a aerisi traficul, dacă pot să mă exprim așa.
Este o chestiune care, evident, cade prioritar în zona Guvernului.

Cred că se poate rezolva tot ce ține de buna gestionare a Bucureștiului, în condițiile în care Primarul General și Primăria Generală găsesc în Guvern un partener solid, un sprijin solid, și atunci, într-un termen rezonabil, și problemele Capitalei vor putea fi abordate și rezolvate”, se arată în plângere.

PSD a mai transmis că „intervenția live a președintelui a avut un caracter electoral, fiind difuzată, contrar dispozițiilor imperative” și, de asemenea, a mai menționat că „discursul președintelui îndeplinește în mod cumulativ toate aceste condiții (…), respectiv se referă în mod direct la Partidul Național Liberal (în sens pozitiv) – fiind utilizată asocierea cu susținătorul din campania electorală al acestei entități politice (Primarul General Nicușor Dan), este utilizat după închiderea oficială a campaniei electorale, are obiectiv electoral declarat (câștigarea alegerilor parlamentare de către Partidul Național Liberal) și depășește în mod clar obiectivul de informare a publicului”.

„(..) Contrar atât exigențelor unei societăți democratice, cât și prerogativelor sale constituționale, Președinte Klaus Werner Iohannis face campanie electorală Partidului Național Liberal, după momentul încheierii sale oficiale, inoculând electoratului, în mod fals și ilicit, ideea că doar această entitate politică ar putea reprezenta, din postura de membri ai Guvernului, soluția la problemele bucureștenilor”, mai scrie în plângere.

Comentarii
  • Un nemtalau rudimentar calca in picioare cu bocancii CONSTITUTIA ROMANIEI de cateva ori in fiecare zi si nu pateste nimic. In ce colonie traim?

Adauga un comentariu