Actualitate

PSD acuză Guvernul Orban de decizii haotice: „Pentru PNL, şcolile sunt doar secţii de votare!“

Publicat: 01 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PSD acuză Guvernul Orban de decizii haotice Pentru PNL şcolile sunt doar secţii de votare
Ludovic Orban, premierul României

Reprezentanții PSD a acuză Guvernul Orban de decizii haotice. Într-o postare pe pagina de Facebook a social democraților, aceștia susțin că „din cauza deciziilor haotice, luate pe genunchi, PNL a scăpat pandemia de sub control”. „Pentru PNL, şcolile sunt doar secţii de votare”, afirmă social-democraţii care cer din nou redeschiderea şcolilor.

„Din cauza deciziilor haotice, luate pe genunchi, PNL a scăpat pandemia de sub control, a pus economia la pământ şi a lăsat bolnavii cronici fără acces la tratamente.  Guvernul Dreptei Unite loveşte acum şi în viitorul României şi le refuză copiilor dreptul la educaţie, ţinând şcolile închise. Puşi în faţa realităţii, miniştrii Tătaru şi Anisie recunosc că prezenţa copiilor la şcoală nu creşte numărul de infectări, dar… nu fac nimic pentru a le redeschide. Pentru alegeri sacrifică inclusiv viitorul copiilor noştri”, au scris, duminică, pe Facebook, reprezentanţii PSD.

Gabriela Firea: „Deschideți școlile!“

Gabriela Firea i-a solicită prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, să redeschidă școlile din București, catalogând această măsură ca fiind una „injustă”.

„Vreau să vorbesc despre această situație singulară la nivel european și aberantă, spun eu, cu privire la închiderea școlilor în Capitală. Așa cum știți, s-a luat această măsură, o măsură injustă pentru toți profesorii și elevii. În Europa doar România și Lituania țin școlile închise. Care este motivul pentru ca școlile din București în care nu au fost cazuri sau a fost un caz, două, să fie oprite cursurile? Nu există nici o justificare.

Cerem noului prefect al Capitalei să redeschisă școlile din Capitală. Ce este de făcut? Ceea ce face toată Europa, să fie testați elevii, să fie testați profesorii și doar acolo unde se constată un focar se poate închide o clasă sau mai multe, dar nu să iei o măsură atât de radicală, nedreaptă de a închide toate unitățile de învățământ dintr-un oraș așa mare cum este Bucureștiul doar pentru că așa vrea Guvernul”, a declarat Gabriela Firea.

Ludovic Orban nu consideră că orele de curs ar trebui să se facă în mod fizic

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că, în acest moment, nu vede ”un motiv foarte serios” de schimbare a sistemului în baza căruia se desfăşoară cursurile şcolare stabilite de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

„De la începerea anului şcolar am luat o decizie, care este o decizie care a fost fundamentată pe părerile specialiştilor, că în funcţie de nivelul de răspândire a virusului în comunitate, şcolile pot să funcţioneze, în clasă, jumătate în clasă – jumătate online său integral online, când se depăşeşte rata de 3 la mie. Acest sistem l-am folosit. Din punctul meu de vedere, nu văd, în momentul de faţă, un motiv foarte serios ca să schimbăm acest sistem.

Deşi, vă spun, m-am exprimat public, copilul, la şcoală, este protejat pentru că se află sub supravegherea cadrului didactic, poartă mască, chiar şi în pauză cadrele didactice au obligaţia să-l supravegheze cum se joacă. (…) Deci, în principiu, e în regulă, dar am ţinut cont de părerea specialiştilor şi am hotărât acest sistem de deschidere”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Adauga un comentariu