Actualitate

PSD acuză PNL că fuge de alegeri, dând vina pe pandemia de COVID-19

Publicat: 20 iul. 2020
ALT=
PSD acuză PNL că fuge de alegeri, dând vina pe pandemiaide COVID-19

Reprezentanții PSD acuză PNL că fuge de alegeri, dând vina pe pandemiaide COVID-19. Social-democraţii susțin că premierul Ludovic Orban fuge de alegerile locale. PSD cred că PNL și Klaus Iohannis știu că după vot vor pierde puterea.

„Alegerea lui Orban este să fugă de alegeri. După o asemenea guvernare dezastruoasă, au şi de ce! Iohannis şi Orban nu mai vor alegeri şi folosesc pandemia pentru a fugi de votul românilor”, arată o postare de luni pe pagina de Facebook a PSD.

PSD acuză PNL că fuge de alegeri: Nu au cum să rămână la putere

Social democrații susțin adăugat că şeful Executivului şi PNL nu ar mai trebui să folosească pandemia pentru a-şi permanentiza hoţia.

„Ei ştiu deja că, după vot, nu au cum să rămână la putere. Liberalii au furat pe rupte banii publici în loc să-i folosească pentru a scoate ţara din criză. Şi fac orice pentru a se ascunde de români şi pentru a putea fura în continuare. Nu mai folosiţi pandemia ca să vă permanentizaţi hoţia”, conchide sursa menţionată.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie. Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că o decizie privind organizarea sau amânarea alegerilor locale nu ţine exclusiv de Executiv sau de PNL, însă susţine că Guvernul este pregătit „de orice măsură” pentru a apăra sănătatea publică.

„Aici e vorba şi de legitimitate şi de democraţie. Sigur că nu ne dorim să ajungem în situaţia în care să discutăm de amânarea alegerilor. Dar, dacă va fi necesar, suntem pregătiţi pentru orice măsură pentru a apăra sănătatea populaţiei”, spune prim-ministrul.

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a afirmat  că partidul susţine organizarea alegerilor în 27 septembrie întrucât „administraţia locală are nevoie de aceste alegeri cât de curând”.

Acuzații grave aduse de Marcel Ciolacu

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban prin care îi acuză pe membri de „interese electorale meschine”. De asemenea, acesta consideră că atât Klaus Iohannis, cât și Executivul PNL „sacrifică viața de zi cu zi a bucureștenilor”. Motivul revoltei lui Marcel Ciolacu este reprezentat de blocajul dezvoltării urbane a Capitalei creat de Guvern și presedinte.

„Atât de jos au putut ajunge! Pentru interesele lor electorale meschine, Iohannis și Guvernul PNL sacrifică viața de zi cu zi a bucureștenilor. Cel mai mare proiect de regenerare și dezvoltare urbană a Capitalei din ultimii 30 de ani este blocat în mod cinic pe ultima sută de metri de Iohannis și Guvernul PNL!

O investiție de peste 1,8 miliarde de euro, în colaborare cu Banca Mondială, BERD și cu alte instituții de prestigiu internaționale. Un proiect pentru care existau toate avizele necesare și care ar fi trebuit demarat în câteva săptămâni.

De ce l-au blocat?! Simplu: pentru că e făcut de administrația #PSD. De aceea, Guvernul și-a luat terenul înapoi în ultima clipă, iar Iohannis a contestat la CCR o lege care ar fi dat cale liberă construirii unui drum cu 4 benzi și linie de tramvai. Asta demonstrează cât de mult le pasă de bucureșteni!!! Lucrurile nu vor rămâne însă așa!”, a scris Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu