Titlurile zilei

PSD Iași s-a compromis definitiv. Cele mai slabe liste girate de Maricel Popa și Camelia Gavrilă pentru alegerile locale 2020. Detalii din spatele nominalizărilor care au îngropat filiala

Publicat: 15 aug. 2020
Maricel Popa și deputatul Camelia Gavrilă au impus cu scandal oameni apropiați pe listele pentru alegerile locale 2020, în urma unei ședințe a Comitetului Executiv Județean
PSD Iași a definitivat listele girate de Maricel Popa și deputatul Camelia Gavrilă pentru alegerile locale 2020

Organizația PSD Iași și-a stabilit ieri candidații la Consiliul Local și Consiliul Județean Iași pentru alegerile locale 2020. Listele au fost întocmite de cuplul Maricel Popa și deputatul Camelia Gavrilă, nominalizările fiind de departe cele mai neinspirate din întreaga istorie a PSD Iași. Cei doi candidați la Consiliul Județean Iași și la Primăria Iași au făcut vraiște filiala județeană și au reușit să o aducă la un minim istoric chiar în pragul alegerilor locale. Listele au ajuns să fie alcătuite numai din aplaudaci și persoane care au fost credincioase cuplului de șoc din politica ieșeană

Filiala ieșeană a PSD Iași se îndreaptă cu pași repezi spre un dezastru total în prag de alegeri locale 2020. Ieri, în urma unei ședințe a Comitetului Executiv Județean, au fost stabilite listele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean la alegerile din luna septembrie. Listele au fost girate de cuplul Maricel Popa și deputatul Camelia Gavrilă, astfel încât la alegeri vor candida doar aplaudaci ai celor doi.
În cursa pentru alegerile din luna septembrie, PSD Iași a ajuns să pornească cu șansa a treia, după PNL și USR- PLUS, fiind la cel mai de jos prag electoral din istoria postdecembristă.

Liste PSD Iași conturate de Maricel Popa și deputatul Camelia Gavrilă. Nominalizări scandaloase pentru Consiliul Local și Consiliul Județean

Ieri dimineață, 14 august 2020, Maricel Popa și Camelia Gavrilă au convocat o ședință a Comitetului Executiv Județean, unde au citit lista celor care vor candida la CL și CJ în viitorul mandat. Fără a respecta distanțarea fizică, fără a purta corespunzător măștile de protecție, liderii PSD Iași și-au făcut de cap și au nominalizat pe cine au vrut. I-au scos de pe listă pe vechii artizani ai PSD Iași și au adus aplaudaci care fie nu au mai avut treabă cu politica sau cu PSD, fie le-au cântat celor doi în strună.

Listă incredibilă la Consiliul Local. Deputatul Camelia Gavrilă și-a pus toți aplaudacii

Lista la Consiliul Local este deschisă de deputatul Camelia Gavrilă, candidat la Primăria Iași. Pe poziția a doua este deputatul Bogdan Cojocaru, președinte al Tineretului Social Democrat, deși a trecut bine de vârsta de 35 de ani. Pe poziția a treia apare Elvira Rotundu, director la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, o apropiată a parlamentarului. Rotundu nu a mai făcut niciodată politică și nu a avut treabă cu PSD. Aceasta nu cunoaște administrație și politică, însă a nimerit pe listele pentru Consiliul Local pe un loc eligibil. Urmează la umplutură senatorul Doru Pănescu, pus alături de Gavrilă și Cojocaru pentru a trage lista. După Pănescu, urmează Bogdan Balanișcu, fost ales local și actual director de campanie pe municipiu.

După acesta apare Marian Dalban, lider al studenților și angajat la cabinetul parlamentar al deputatului Camelia Gavrilă. După acesta, pe locul șapte apare Bogdan Crucianu, actual ales local și director la Casa de Cultură a Studenților. Organizația de tineret a PSD a devenit și aceasta acaparată de oamenii cuplului Popa-Gavrilă. Cojocaru, șef la TSD național, are peste 35 ani, vârsta la care nu mai poate reprezenta organizația. Acesta continuă să fie șef, iar acum Popa vrea să-i ofere pe tavă și organizața municipală a PSD Iași.

Bătaie pe ultimele locuri eligibile la CL. Cine se află pe listele impuse de Camelia Gavrilă?

Pentru Consiliul Local Iași va candida și Mugurel Ovidiu Laicu, fost șef al Direcției regionale de Drumuri și Poduri Iași. Acesta a intrat pe poziția 8 pentru CL Iași. După acesta apare Mihai Gavril, actual ales local PSD și prieten cu Bogdan Crucianu, junele devenit rechin imobiliar. Gavril a fost mereu obedient, iar acum și-a făcut loc pe listele pentru CL Iași. De altfel, conform calculelor, PSD Iași va miza doar pe cinci aleși locali. Cum pe liste sunt 3 parlamentari, Gavril ar fi ultimul care prinde loc în Consiliul Local.

Urmează pe poziția a zecea Costică Florea, un alt pesedist apropiat de Maricel Popa. De altfel, Florea i-a facilitat luI Maricel Popa contractul de pe urma căruia acesta încasează 365 mii euro de la Poșta Română pentru închirierea unui spațiu de la firmele sale. El este cel care l-a convins pe Ștefan Covalciuc să vină „mână moartă” la procedura de selecție de oferte, unde Maricel Popa a obținut un contract uriaș din bani publici. Același Ștefan Covalciuc a fost ajutat de Maricel Popa să obțină un contract incredibil, prin închirierea unui sediu Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, la un preț exorbitant. Acum, Covalciuc i-a întors serviciul lui Maricel Popa.

Scandal pe întocmirea listelor pentru alegerile locale 2020

Lista pentru Consiliul Local și cea pentru Consiliul Județean a fost aprig disputată la ședința de ieri. Maricel Popa și Camelia Gavrilă i-au eliminat mișelește pe cei care au muncit în partid și au tras formațiunea în sus, pentru a-și impune aplaudacii pe posturile-cheie. Decizia luată de cuplul dezastru al PSD Iași a încins spiritele ieri la ședință, o parte din cei prezenți plecând nemulțumiți. Firește că lucrurile la PSD Iași nu par să o ia într-o direcție bună, în ciuda teatrului jucat de Maricel Popa și deputatul Camelia Gavrilă. Scorul dezastruos pe municipiu arată realitatea din teren și modul cum a ajuns organizația.

Trupa de șoc pentru Maricel Popa la Consiliul Județean Iași. Parlamentarii puși să tragă lista

Nici Maricel Popa nu se dezminte și a impus pe listele pentru Consiliul Județean persoane apropiate. Astfel, PSD Iași se va baza la județ pe parlamentari ca să tragă lista. Maricel Popa s-a pus cap de listă ca să fie sigur că va intra în CJ Iași. Urmează Cristian Stanciu, liderul de grup din CJ Iași, noul sforar al partidului. Pe pozițiile următoare apar senatorul Vasile Toma și deputatul Vasile Cîtea. Trebuie însă menționat faptul că parlamentarii se vor retrage de pe liste după alegerile locale, aceștia fiind puși pe locurile eligibile pentru a trage scorul partidului.

Pe locul cinci apare Mircea Manolache, actual consilier UNPR, cunoscut opiniei publice pentru faptul că a fost trimis în judecată după ce a bătut o femeie în service-ul lui, a dat cu mașina peste un polițist, a fost cercetat într-un dosar cu mai mulți reprezentanți ai clanului Corduneanu și s-a îmbogățit pe munca taximetriștilor din Iași. Este incredibil cum un partid mare ca PSD-ul ajunge să promoveze pe locuri eligibile un individ cu o asemenea reputație. Manolache a intrat pe listele PSD în baza unui protocol încheiat între cele două partide. În plus, acesta a fost mai întâi la Partidul Verde, însă a trădat imediat cum s-a văzut cu sacii în căruță la PSD. După Manolache, pe listă apar deputații Silviu Macovei și Vasile Axinte, însă și aceștia se vor retrage după alegerile locale 2020.

Urmează apoi fostul prefect Marian Șerbescu, dar și actualul vicepreședinte Romeo Olteanu. Următorii sunt Costică Pântea, din comuna Tansa, și Petronela Cîtea, actual ales județean. Urmează Cătălin Cătur, actual ales județean, Dorel Lebădă, tot actual ales județean, precum și Lorin Urcaciu, tot actual consilier județean. Pe poziția 15 apare Bogdan Alexa.
Dezastrul de la PSD Iași este girat astfel de Marcel Ciolacu, liderul de la nivel central al PSD. Ciolacu nu are nicio problemă în a gira mârșăvia petrecută la PSD Iași, partid care cu astfel de liste se îndreaptă cu pași repezi spre soarta PNȚ-CD, sub conducerea cuplului Popa- Gavrilă.

Comentarii
 • Pe lista lui Miss Piggy de Bahlui sunt numai hoti, femei usoare și scelearatul de Laicu ! O întreagă faună a decăderii umane !

 • Laicule îți promit că Miss Piggy va lua niște șuturi în kur de la oamenii mei când va veni la moșnegi ei. Oamenii mei știu au de făcut. Târfa Copoului va avea multe surprize în această campanie electorale inclusiv dupace după cap de la foști ei amanți.

 • Psd a facut un bile Iașului! Pe liste nu se mai afla nici un investitor imobiliar, nici un hot vechi, TOTI au migrat la alte partide Pro Iasi, Pro Romania si cei mai multi la PNL!! Acuma aveti cu cine vota… Ciuma Galbena!

 • Laicule, ieșenii cu morlitate n-o vor vota niciodată cu haimanaua de Miss Piggy, care de tânără a trecut din amant în amant și din partid în partid. Cameliei îi plac trei lucruri pe lumea asta ca la orice scroafă ordinară : cucul, banul și hrana multă.

 • meditativule, sigur esti bolnav psihic, Daca nu poti singur, da un telefon la 112 sau scrie unde te gasim ca sa te ducem la Socola, la Saramet. Acolo poti scrie pe peretii weceului ce vrei tu si ce ti trece prin mintea ta bolnava.

 • Aragaz cu besini a proPUS-O pe besinoasa Camila cocosoata , care se beseste non stop in nasul lui de handicapat si ii da carburant
  Zabaloasa Camila m-a agresat sexul Dorea sa ma linga in koor Unde pot sa sesizez chestia asta ?

 • Baghiule ești un jegos aflat in slujba lui HABARNAGIU ! Ia și spune la leprele din jurul clanului HARACHIRI ca luni se va înscrie in PSD procurorul Horo cel care conduce PISCOT și care ii va înhăța pe cei doi bulangii imobiliar -infractori și ți-e îți va da mandat la
  fără clanta de unde vei cânta : PSD-isti beau sticle cu bere / Eu și HARACHIRI avem lanțuri la picere !

 • Baghiule dar Bogdan nu tia platit alocatia! Bogdan Abalas ti a spus sa nu te mai iei de PSD, viata lui
  Meditativule, baghiule doar asta stii sa faci, sa batjocuresti lumea contra unei beri, iti place cum se prelinge. Te pupa Laicu, cu dintele din cur!

 • Din păcate PSD -ul de acum nu mai are nimic în comun cu politica de stânga și cu valorile democratice. Maricel Popa, un schizofrenic cu acte și dosare penale – fost consilier al pușcăriașului Fenechiu- și traseista mediocră Gavrilă – fosta PNL – sunt cei care au îngropat la Iași acest partid. Nu vor primi voturi nici macar din partea noastra, a membrilor de partid. Nu venim la vot. Vreau să înțelegeți bine nemulțumirile noastre. Ciolacul și ai lui, ne- au lăsat pe mana PNL -ului într-o perioadă foarte grea, In perioada pandemiei când au murit români cu zile. Neimplicarea lor dar și acceptarea că Orban sa fie premier, de vreo trei ori, ne-a ucis, ne-a umilit. Psd-ul ne-a trădat și noi, membrii vechi și PSD nu vom ieși la vot nici unul dintre noi. Până când partidul nu că fi curățat de aceste lepre, pentru noi psd-ul nu mai exista. o viață bună tuturor

 • Pedelist deghizat mars la hotu de Chirica si drujbaru de Alexe si nu mai scrie prostii, oamenii seriosi sustin pe Popa si Gavrila si nu pe mincinosii si hotii Chirica si Alexe. Tu daca vrei voteaza-i da sa stii ca o sa ramii fara portofel ca te fac cei doi.

 • Ba Vlad Rotaru, dar vad ca tare te f…grija de soarta PSD. Ti-e frica, oare, ca nu mai are ce racola PNL? Mare deontolg mai esti! Macar iese un gologan?

Adauga un comentariu