Prima pagină » Titlurile zilei » Vila de lux în care locuiește deputatul PSD Camelia Gavrilă. Casa candidatului la Primăria Iași din cartierul Bucium costă peste 200.000 euro – GALERIE FOTO, VIDEO

Vila de lux în care locuiește deputatul PSD Camelia Gavrilă. Casa candidatului la Primăria Iași din cartierul Bucium costă peste 200.000 euro – GALERIE FOTO, VIDEO

06 aug. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

După o viață de bugetar și un mandat în Parlamentul României, deputatul PSD Camelia Gavrilă, se lăfăie într-o vilă de lux din cartierul Bucium. Casa candidatului PSD la Primăria Iași se află într-o zonă vânată de cei cu bani, lângă șoseaua Bârnova, arteră recent reabilitată. Parlamentarul ieșean a avut parte de venituri consistente, aceasta neavând trecute datorii de când a intrat în Camera Deputaților

Deputatul PSD Camelia Gavrilă a reușit să se înscrie în rândul bugetarilor ieșeni cu o locuință impunătoare. După o viață de profesor, inspector general și apoi deputat în Parlamentul României, candidatul PSD la Primăria Iași a ajuns să locuiască într-o vilă de lux din cartierul Bucium. Alături de soțul său, Constantin Gavrilă, medic specialist în medicina de familie, parlamentarul ieșean a ajuns să-și edifice o locuință impunătoare în dreptul DJ 247 A pe Șoseaua Iași-Bârnova, stradă recent reabilitată. Casa familiei Gavrilă, ridicată cu etaj și mansardă, este una destul de impunătoare, față de alte locuințe aflate în zonă.

Locuința deputatului Camelia Gavrilă se află în zona Șoseaua Bârnova, pe o străduță lăturalnică. Casa are aproape 240 metri pătrați și a fost edificată în anul 2012. În acest caz, parlamentarul care vrea să ajungă primar al municipiului Iași are 50 la sută cotă parte din locuință, restul fiind al soțului său. Raportat la prețul zonei, în funcție de metrul pătrat, de poziția locuinței și artera lângă care se află, locuința deputatului PSD ajunge la peste 200.000 euro.

Ce bunuri mai deține deputatul PSD Camelia Gavrilă

Conform declarației de avere, candidatul PSD la Primăria Iași deține un teren intravilan în Bucium, în suprafață de 1.050 metri pătrați. Terenul a fost luat în anul 2003 și este deținut în coproprietate cu soțul său, Constantin Gavrilă. Parlamentarul deține și două autoturisme. Deputatul are un Volkswagen Bora, fabricat în anul 2001, dar și un autoturism Audi Q3, fabricat în anul 2017. Camelia Gavrilă nu are trecute bunuri sub formă de obiecte de artă, metale prețioase sau alte bijuterii. La capitolul active financiare, actualul deputat ieșean are deschise patru conturi bancare. Aceasta are un depozit bancar de 3.000 de dolari deschis la o unitate de profil. De asemenea, candidatul PSD la Primăria Iași mai are un depozit de aproape 81 mii lei, dar și două carduri în valoare totală de peste 67 mii lei.

Deputatul PSD Camelia Gavrilă nu are datorii. Trăiește din indemnizația de la Parlamentul României

Candidatul la Primăria Iași nu are trecute datorii în declarația de avere. Deputatul PSD Camelia Gavrilă a obținut în decursul anului trecut peste 140 mii lei de la Camera Deputaților. Asta înseamnă peste 11.600 lei pe lună, ridicați de la caseria Camerei de către deputatul social-democrat ce va candida acum la Primăria Iași. De la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din municipiul Iași, deputatul ieșean a ridicat în decursul anului trecut peste 12.600 lei din diferențe dobânzi. Aceste fonduri reprezintă o serie de drepturi salariale câștigate de profesori în urma unor procese în instanță. Pe de altă parte, soțul deputatului ieșean, Constantin Gavrilă, a obținut în decursul anului 2019 un venit de 128 mii lei din cabinetul medical individual de pe strada Arcu din municipiul Iași.

Iată cum a evoluat averea deputatului PSD Camelia Gavrilă în ultimii ani. Autoturism de lux de zeci de mii euro

La intrarea în Camera Deputaților, actualul candidat PSD la Primăria Iași deținea casa și terenul din Bucium. Aceasta avea cele două carduri deschise în valoare de 50 mii lei, dar și un alt depozit de 65 mii lei și un cont de 10 mii de dolari. La vremea respectivă, Gavrilă a dat la partid 63 mii lei pentru campania electorală din anul 2016. Aceasta avea acum patru ani un venit anual de 68 mii lei ca inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași. În anul 2012, când activa în Consiliul Local Iași, Camelia Gavrilă avea un apartament în municipiu, iar casa îi era în construcție. Tot la vremea respectivă, Gavrilă avea doar mașina din anul 2001. Autoturismul Audi Q3 l-a achiziționat în anul 2017, mașina fiind nouă. Un astfel de autoturism depășește 25 mii euro pe site-urile de profil.

Pentru un bugetar care a fost mandate la rând inspector general și profesor, viceprimar al municipiului Iași, iar de patru ani deputat în Camera Deputaților, averea acumulată de Camelia Gavrilă este una destul de mare. Gavrilă speră ca prin candidatura la Primăria Iași să-și asigure ulterior un post eligibil pe lista PSD pentru Camera Deputaților, aceasta fiind adevărata sa miză după alegerile locale din luna septembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *