Actualitate

PSD, mesaj pentru liberali și Klaus Iohannis: „Românii au nevoie de soluții concrete!“

Publicat: 09 iul. 2020
ALT=
PSD acuză PNL că fuge de alegeri, dând vina pe pandemiaide COVID-19

Reprezentanții PSD au transmis un mesaj liberalilor și președintelui Klaus Iohannis. Reacția vine după ce Klaus Iohannis a anunțat că a trimis în Parlament un raport cu măsurile luate în epidemia de coronavirus. Social-democrații au spus că românii au nevoie de soluții concrete. Mai mult, reprezentanții PSD cred că apelul președintelui ar trebui făcut către propriul guvern și către propriul partid „să nu mai fure și să renunțe la abuzuri”.

„Singurul apel la responsabilitate pe care trebuie să-l facă acum președintele este față de guvernul Orban, să nu mai fure, să renunțe la abuzuri și să guverneze pentru români și nu doar pentru propriile interese electorale. Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste, ci de soluții concrete. Apreciem deschiderea de acum a președintelui Iohannis spre dialog, dar este prea puțin și prea târziu”, a declarat Lucian Romașcanu, purtătotul de cuvânt al PSD.

În ceea ce privește Legea carantinei și izolării, Lucian Romașcanu a spus că Parlamentul încearcă acum să corecteze „toate încălcările fragrante de drepturi și libertăți propuse de guvern”.

„Indiferent cât de mult încearcă președintele să dea vina pe toată lumea, pe români, pe clasa politică, pe Parlament, pe greaua moștenire, Klaus Iohannis nu de poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său, de jaful făcut în timp ce românii stăteau în case, de distrugerea premeditată a economiei, de suferințele privocate românilor lăsați în afara spitalelor”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

PSD, mesaj pentru liberali și Klaus Iohannis: Președintele a cerut votarea Legii carantinei și izolării

Președintele Klaus Iohannis a spus, joi, că virusul e real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare de la sine. din această cauză, președintele statului le-a cerut tuturor partidelor politice din Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritățile să acționeze în cazul pandemiei.

Klaus Iohannis a anunțat că a transmis Parlamentului, conform legii, informarea privind starea de urgență instituită pe întregul teritoriu al României prin cele două decrete, semnate pe 16 martie și, respectiv, 14 aprilie, document care prezintă în mod sintetic și transparent acțiunile și inițiativele pe care le-am avut pe perioada stării de urgență pentru a atinge obiectivele prioritare urmărite, respectiv protejarea sănătății cetățenilor, limitarea efectelor pandemiei, protejarea și relansarea economiei.

„Nu mai dați vina pe populație, opoziție sau Sfântul Duh!“

Cei de la PSD consideră că liberalii au pus în funcții de răspundere ”incompetenți și analfabeți funcționali”, iar acum când nu reușesc să gestioneze situația dau vina pe populație, opoziție sau Sfântul Duh.

”Aceștia sunt ”profesioniștii” PNL, garantați de președintele Iohannis! Se chinuie să citească ce au scris alții. Mai crede cineva că acești ”specialiști” sunt capabili să gestioneze actuala criză provocată de coronavirus? Sau pe cea economică, provocată tot de ei?

Nu mai dați vina pe populație, pe Opoziție sau pe Sfântul Duh! Deschideți ochii și veți vedea și voi ceea ce toată lumea vede: cu incompetenți și analfabeți funcționali nu poți gestiona nimic! Cu atât mai mult viitorul României!”, scriu reprezentanții social democraților pe pagina de Facebook.

Adauga un comentariu