Local

PSD și PNL au ajuns cârpa FMI-ului! Fondul Monetar ” recomandă ” creșterea impozitării veniturilor personale. Românii vor ajunge la sapă de lemn?!

Publicat: 07 feb. 2024
_____ Vizualizări 8 Comentarii
PSD și PNL au ajuns cârpa FMI-ului Fondul Monetar  recomandă  creșterea impozitării veniturilor personale. Românii vor ajunge la sapă de lemn
Iată adevărata față a PSD și PNL! Zeci de milioane de euro cheltuite din banii românilor pentru a închide gura presei

Fondul Monetar Internațional (FMI) a ajuns să folosească PSD-PNL ca pe o cârpă. Experții Fondului Monetar le-au recomandat politicienilor români de la putere, Marcel Ciolacu&Nicolae Ciucă, să crească impozitul pe venituri, să introducă noi taxe de transport și construcții. Practic, prin introducerea acestor noi taxe, majoritatea românilor vor ajunge la sapă de lemn!

PSD și PNL au ajuns cârpele Occidentului

PSD și PNL au împrumutat România pe generații întregi ajungând practic să vândă Suveranitatea României. Gradul de împrumut al țării este unul uriaș și în acest context, Guvernul nu prea mai controlează deciziile economic. Practic, experții FMI vin și fac legea la noi în țară, ne ”recomandă” să renunțăm la anumite drepturi, să punem taxe noi în cârca românilor etc. Ultima recomandare de acest fel este atât de halucinantă încât cu greu te poți abține să folosești un limbaj decent. Concret, se vor noi taxe introduce pentru românul de rând, în timp ce politicienii îmbogățiți peste noapte răsuflă ușurați cu averile intacte!

Este inadmisibil ca FMI să ceară majorarea progresivă a veniturilor personale, creşterea veniturilor din TVA, inclusiv prin taxarea mai multor produse cu cota standard de 19%, introducerea unei taxe pe carbon în transporturi şi construcţii, dar şi majorarea impozitelor pe proprietăţi.

Practic, orice român va plăti mai mult impozit pe proprietatea pe care o deține. Nu era de ajuns că mulți dintre tineri au rate la bănci pe 30 de ani, le mai trebuia o majorare de taxe și impozite:

„Pachetul fiscal de anul trecut a fost un pas în direcţia corectă şi a creat venituri suplimentare. Cu toate acestea, noi prognozăm deficite fiscale de peste 6% din PIB în următorii ani, având în vedere costurile noii legi a pensiilor. Noi măsuri vor fi necesare pentru a reduce deficitul la niveluri sustenabile”, se precizează în comunicatul FMI.

FMI nu vrea salarii mărite

În tot acest context, experții Fondului Monetar Internațional consideră că nivelul de taxare a micilor afacerişti (nu a marilor evazioniști, a marilor corporații) este necorespunzător și ”recomandă” o creștere a acestuia. Referitor la impactul reformei pensiilor, experţii FMI recomandă elaborarea unui mecanism pentru a întinde în mod eficient povara fiscală rezultată din reforma pensiilor.

În context, FMI recomandă reforma impozitului pe venit prin eliminarea scutirilor rămase, inclusiv prin reducerea pragului pentru microîntreprinderi şi, eventual, prin introducerea unui impozit progresiv.

De asemenea, inflaţia de bază ar urma să revină treptat în intervalul ţintă al BNR până la sfârşitul anului 2025. Cu toate acestea, creşterile salariale de două cifre pot împiedica normalizarea inflaţiei, avertizează experţii FMI. În aceste condiţii, politica monetară trebuie să rămână una restrictivă până când vor apărea dovezi clare că inflaţia de bază este pe o traiectorie descendentă clară spre intervalul ţintă al BNR.

Așadar, românii ar trebui să vadă că Marcel Ciolacu – PSD și Nicolae Ciucă- PNL duc țara de râpă introducând noi taxe pentru românii de rând în timp ce marii îmbogățiți ai țării stau bine mersi cu averile intacte, cu mașini de sute de mii de euro, proprietăți de milioane de euro. În 2024 ar trebui să facem să dispară ciuma roșie PSD și gripa galbenă PNL.

Comentarii
  • Da! Anul asta trebuie !!!sa – i trimitem dracului si sa le tragem cu sapa de lemn in cap la vot la toti sobolanii psd- pnl,ciuma rosie comunista sovietica – psd si deareea galbena a lui johannis- pnl. Eu voi vota ori Aur ori Sosoaca clar sa fie! Trebuie sa schimbam tot la alegeri.

  • E nasol ? stati sa vedeti cind va vor pune impozite pe animalele de companie pentru ca ”polueaza” !
    Deocamdata e ca o propunere de la eurocratii ecoverzii-socialisti-nazisti de la bruxell

  • Atentie romani! FMI, UE, Banca Europeana etc. fac recomandari nu impun nimic. Toate majorarile de taxe, impozite, cresterea inflatiei, diminuarea veniturilor prin neaplicarea legilor in vigoare apartin Guvernului.

  • Dar de ce cei de la FMI–nu au recomandatși reducerea bugetului pentru eșuatul gogowernator de la căcăceni unde cheltuie în neștire bani contribualilor ajutați de lachei dottor îîî &și covrigarul sufrageriei interesului securist–sau inpozitarea specialilor cu 30%

  • O sa va luam la toti taxa de smecher !, o sa va crestem taxele si impozitele pina falimentati , va vom vina peste tot cu amenzile si confiscarile , va vom gitui pina nu veti mai avea aer si va vom executa silit si va vom confisca si patul de sub voi !, pentru ca putem !

Adauga un comentariu