Actualitate

PSD vrea să îl excludă pe senatorul Ion Ganea care a blocat amânarea alegerilor

Publicat: 28 oct. 2020
Ion Ganea, senator afiliat grupului PSD
Ion Ganea, senator afiliat grupului PSD

Partidul Social Democrat (PSD) vrea să îl excludă pe senatorul care a blocat amânarea alegerilor. Pe ordinea de a Consiliului Politic Naţional al partidului de joi, 29 octombrie, ora 12.00, este și excluderea lui Ion Ganea din partid, secretar al Biroului permanent al Senatului. Ion Ganea a boicotat alături de PNL şi USR şedinţele conducerii forului legislativ pentru a nu putea fi trimis la comisie şi apoi în plen proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor şi nu Guvernul.

„PSD a convocat Consiliul Politic Naţional, având pe ordinea de zi propunerea de excludere a domnului Ion Ganea. Noul PSD nu tolerează astfel de comportamente, dar dincolo de acest lucru rămân faptele. Dreapta unită PNL-USR, la comanda lui Iohannis, a blocat una dintre instituţiile fundamentale ale statului în scopuri electorale, aşa cum au blocat toate măsurile pentru sănătate. Sunt dispuşi să omoare democraţia şi să distrugă sănătatea românilor pentru alegeri. Asta au făcut de la început. Boicotul are un singur rezultat – se iese din acel calendar prin care se putea adopta în timp util legea prin care Parlamentul putea amâna data alegerilor“, a declarat Ştefan Radu Oprea.

PSD a încercat să amâne alegerile

Liderul senatorilor PSD Ştefan Radu Oprea a precizat că social democrații au încercat să amâne alegerile parlamentare atunci când situaţia sanitară va fi sub control.

„PSD a încercat tot ce este omeneşte posibil, legal vorbind, pentru ca aceste alegeri să aibă loc atunci când situaţia sanitară va fi sub control. Am iniţiat legi, am cerut consultări la Cotroceni, şi chiar un Pact pentru Sănătate. Nu i-a interesat absolut nimic. Acum facem apel către toţi românii să vină la vot şi să sancţioneze cinismul lui Iohannis şi al PNL. Va fi de zece ori mai rău în următorii 4 ani, dacă aceşti iresponsabili vor fi la putere”, a precizat Ştefan Radu Oprea.

Ion Ganea, acuzat că a fost cumpărat de liberali

Senatorul social democrat a adăugat că dreapta unită a ajuns să cumpere un membru PSD din Biroul Permanent pentru a nu mai putea fi cvorum la şedinţele conducerii Senatului.

„Precum aţi observat la Senat, preşedintele Iohannis şi PNL care vor alegeri cu orice preţ, fără să le pese de sănătatea oamenilor şi de faptul că România se află aproape de un dezastru sanitar, au boicotat de 3 zile toate activităţile din şedinţele Biroului permanent al Senatului cu un singur scop – acela de a bloca legea prin care Parlamentul ar putea amâna data alegerilor. Au ajuns atât de jos încât au cumpărat un membru PSD din Biroul permanent ca să nu mai putem convoca şedinţe, promiţându-i tot felul de funcţii şi veţi vedea zilele următoare care a fost preţul acestuia.

Aşa a ajuns PNL astăzi – un partid nereformat care colcăie de traseişti şi penali pentru a se menţine la putere”, a menționat Ştefan Radu Oprea, care a adăugat că „îi va fi retras sprijinul domnului Ion Ganea. În momentul în care vom avea secretarii numiţi şi vom continua procedurile parlamentare. Prin vot, există posibilităţi şi proceduri în Parlament şi sunt convins că în scurt timp secretarii vor fi înlocuiţi”.

Ion Ganea este senator afiliat grupului PSD şi secretar al Biroului permanent. Conducerea Senatului nu a avut cvorum pentru a doua zi consecutiv pentru a aproba trimiterea la Comisia juridică, pentru raport, a proiectului de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor şi nu Guvernul, iniţiativă trimisă la reexaminare de Klaus Iohannis către Legislativ.

Comentarii
  • Mai nemernici ordinari de comuniști…când v.a păsat vouă vreodată de problemele oamenilor??? Voi nu sunteți interesați decât doar de afacerile voastre…de buzunarul vostru. Prin amânarea alegerilor nu voiați decât erodarea imaginii liberalilor și poate va mai creșteau vouă procentele. Nu va doresc decât să iasă în sfârșit românii la vot și să vă trimită la lada de gunoi a istoriei,și să nu atingeți pragul electoral…

Adauga un comentariu