Sanatate

Psoriazis vulgar. Prin ce metodă poți scăpa de această boală autoimună

Publicat: 06 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Psoriazis vulgar. Prin ce metodă poți scăpa de această boală autoimună
Fitoterapia crește eficacitatea tratamentului procedural pentru vindecarea psoriazisului vulgar

În ultima perioadă, medicii au ajuns la constatarea că psoriazisul vulgar sau în plăci este cea mai frecventă formă a bolii. Conform studiilor efectuate, 80-90% din toate cazurile sunt pacienți care suferă de această formă specială. Este clasificată ca o categorie autoimună de boli, deși în acest moment nu au fost stabilite cauzele și mecanismele exacte de manifestare.

Debutul afecțiunii se caracterizează prin apariția unor mici erupții cutanate locale, a căror culoare variază de la roz pal la roșu aprins. Dacă pacientul nu apelează la medic în timp util și nu primește un tratament adecvat, dimensiunea erupției cutanate crește, se unește cu altele, formând leziuni mai extinse ale pielii. Pe fondul pielii sănătoase, neoplasmele psoriazice se evidențiază destul de puternic. Și nu numai datorită culorii lor, în locurile de apariție a acestora pielea se ridică deasupra restului suprafeței, plăcile în sine iau forma unui inel neuniform. La răzuirea cu un bisturiu, se găsesc semne caracteristice ale psoriazisului vulgar.

spatele unei femei acoperit cu eruptii provocate de psoriazis vulgar
Fără un tratament adecvat, psoriazisul vulgar poate duce la complicații neplăcute și poate fi însoțit de boli ale articulațiilor

Psoriazis vulgar. Caracteristicile definitorii a bolii

Din moment ce suferi de psoriazis vulgar vei observa o pată de stearină. În unele cazuri astfel de pete pot fi provocate și de scabie. Aceasta se manifestă sub forma unui peeling alb-argintiu crescut. Ulterior, după răzuirea cu un bisturiu, se formează o suprafață ideală netedă. După care apare etapa care poartă numele de „roua sângelui”, astfel după răzuirea ultimului strat de solzi sau a bubițelor, sângele începe imediat să curgă sub formă de picături.

La câteva luni după apariția plăcilor, acestea încetează să crească, încetează să se decojească și practic dispar. Dar în locul lor pot rămâne pete depigmentate sau hiperpigmentate. Psoriazisul vulgar cronic se caracterizează prin trei etape de dezvoltare a bolii.

Progresiv în această etapă, are loc formarea de noi papule și creșterea lor periferică. De asemenea, are loc o creștere a dimensiunii plăcilor psoriazice, în partea de mijloc a căror peeling este vizibil. Mai mult decât atât, se manifestă descuamarea staționară. Această etapă are loc pe întreaga zonă a plăcilor, apare plierea stratului cornos,

persoana care sufera de psoriazis vulgar si aplica pe cot o crema
La câteva luni după apariția plăcilor, acestea încetează să crească, încetează să se decojească și practic dispar

Revenirea focarelor psoriazice poate apărea până când acestea dispar complet odată cu formarea de zone depigmentate sau hiperpigmentate în locul lor. Localizarea plăcilor psoriazice este posibilă pe orice parte a pielii, dar adesea simetric. Adică, dacă sunt pe un genunchi, atunci sunt prezenți cel mai adesea și pe al doilea, acest factor este identic pentru coate, sân, scalp și, de asemenea, partea inferioară a spatelui.

Tratament adecvat pentru a preveni apariția complicațiilor neplăcute

Fără un tratament adecvat, psoriazisul vulgar poate duce la complicații neplăcute și poate fi însoțit de boli ale articulațiilor, leziuni ale plăcilor unghiale, boli ale sistemului digestiv, deși starea generală și bunăstarea pacientului suferă doar în cazurile cele mai avansate. De regulă, perioada de exacerbare a bolii cade în sezonul rece.

coatele unei persoane care sufera de psoriazis vulgar
Debutul afecțiunii se caracterizează prin apariția unor mici erupții cutanate locale, a căror culoare variază de la roz pal la roșu aprins

Sesiunile de tratament cuprinzător pentru psoriazis includ mai multe proceduri. Printre cele mai frecvente este acupunctura si farmacopunctura. Astfel, acestea se realizează în punctele bioactive, subțiri de acupunctură si se introduc microinjecții cu preparate homeopatice. Datorită acestora este posibila ameliorarea inflamației și mâncărimii, oprirea creșterii plăcilor și apariția de noi focare.

Punctele de acupunctură cu moxoterapia sunt încălzite cu cărbune sau moxa de pelin, care îmbunătățește starea sistemului nervos. Această procedură normalizează circulația sângelui și reduce numărul de erupții cutanate. Terapia cu vacuum magnetic promovează curățarea rapidă a pielii de plăcile psoriazice și accelerează procesele de regenerare.

Fitoterapia crește eficacitatea tratamentului procedural pentru vindecarea psoriazisului vulgar prin îmbunătățirea proceselor metabolice, curățarea organismului de toxine și ameliorarea inflamației. Terapia cu plasmă, plasma bogată în trombocite este injectată în zonele cu probleme. Intrând în țesuturi, eliberează factori de creștere care afectează celulele și demarează procesele de regenerare.

mainele unei persoane care sufera de psoriazis vulgar
Din moment ce suferi de psoriazis vulgar vei observa o pată de stearină
Adauga un comentariu