Pui cu cartofi la cuptor. Pentru prânz avem reţeta ideală: o porţie de carne cu legume. Verifică dacă ai toate ingredientele în bucătărie şi apoi apucă-te de treabă. Nu durează foarte mult să faci mâncarea. Trebuie doar puţină răbdare. Iată care este modul de preparare:
Spală bine carnea, apoi scurge-o de apă şi tai-o în bucăţi potrivite ca mărime. Curăță usturoiul şi freacă pulpele de pui cu el. Stoarce lămâia şi amestecă sucul obţinut cu restul de usturoi, sarea, piperul, uleiul, muştarul şi cimbrul. Pune carnea în această marinadă şi bag-o în frigider.
După circa 2 ore încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Curata cartofii şi taie-i în felii sau în bucăţele mici. Pune carnea într-o tavă de copt, adaugă restul de marinadă şi bagă tava în cuptor. După circa un sfert de oră pune în tavă cartofii şi ceapa tăiată mai mare. Bagă înapoi în cuptor. Mâncarea e gata când carnea are o crustă rumenă, iar legumele s-au înmuiat.
Serveşte o porţie de pui cu cartofi la cuptor cu salată, harbuz murat şi vin alb. După masa de prânz, ca desert, îți recomand o prăjitură Kremes.
Tu ştii cum se spune corect: marinată sau marinadă? Ei bine, să știi că nu vorbim de acelaşi lucru. Cele două sunt diferite. Iată care sunt diferenţele: