Prima pagină » Culinar » Fripturi » Pulpe de pui caramelizate, cu sos de soia
Pulpe de pui caramelizate, cu sos de soia

Pulpe de pui caramelizate, cu sos de soia

17 iun. 2016, 14:53,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:16835;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

1 kg pulpe de pui (de preferat ciocanele)
3/4 cana miere
4 linguri sos de chilli
1/2 cana sos de soia
piper
2-3 catei de usturoi, pisati foarte bine
sare

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Asezoneaza puiul cu sare si piper si lasa-l cateva minute intr-un castron. Intre timp adauga intr-un bol mierea, sosul de soia, ketchupul picant si amesteca foarte bine. Adauga apoi usturoiul pisat pana devine pasta si la final adauga putin piper. Amesteca totul pana obtii o compozitie omogena.

Adauga sosul peste pulpele de pui si amesteca totul foarte bine. Adauga apoi pulpele intr-o tava si coace-le timp de 45 de minute. Scoate apoi puiul si intoarce-l pe partea cealalta. Creste temperatura cuptorului la 200 grade Celsius si coace puiul pana cand sosul incepe sa se caramelizeze.

Scoate tava din cuptor si lasa puiul sa se racoreasca timp de 5 minute, inainte de a-l servi.Serveste pulpele de pui alaturi de o garnitura de orez sau de paste de orez.

sursa: acasa

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 decembrie 2025
20 decembrie 2025