Magazin

Pulverizeaza asta in casa si nu vei mai avea muste, tantari sau gandaci. Bonus: Solutie repelenta facuta in casa

Publicat: 30 iun. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pulverizeaza asta in casa si nu vei mai avea muste tantari sau gandaci. Bonus Solutie repelenta facuta in casa
Cu un amestec simplu si natural poti scapa rapid de muste si tantari o data pentru totdeauna

Solutie pentru muste facuta in casa! Pastrarea casei curate nu este un lucru simplu deoarece igiena adecvata necesita efort si ingrijire zilnica, ceea ce nu este un lucru pe care toti membrii familiei il iubesc. Problema este si mai complicata datorita programului aglomerat, care nu ne ofera prea mult timp pentru curatenie. Apoi, exista problema insectelor – mustele, gandacii si tantarii iubesc casele murdare si sunt destul de greu de eliminat odata ce infesteaza casa.

Oamenii cheama de obicei o echipa de dezinsectie cand observa astfel de gandaci in casa, dar din fericire exista si un amestec simplu si natural care va poate scapa rapid de ele o data pentru totdeauna. Iata cum sa il pregatiti!

Ingrediente:

½ cana de ulei vegetal
½ cana de sampon
½ cana de otet

Mod de utilizare solutie pentru muste facuta in casa

Adaugati toate ingredientele intr-o sticla cu pulverizator si amestecati bine, apoi pulverizati diferitele suprafete din casa. Amestecul este non-toxic si sigur de utilizat in jurul copiilor si animalelor de companie, fiind eficient impotriva insectelor. Pulverzitati in fiecare zona a casei si veti observa muste si tantari cazuti in doar cateva ore!

Solutie impotriva tantarilor

Solutie repelenta contra tantarilor facuta in casa pe baza de busuioc. Te-au chinuit tantarii, iar acum toata pielea te mananca de la intepaturile lor? Busuiocul a fost folosit mereu pentru a tine la distanta aceste mici bestii, iata deci cum sa-ti prepari singura un spray pe baza de plante contra tantarilor.

Ingrediente:

1 cana cu varf plina cu frunze de busuioc proaspete
10 picaturi de ulei esential de busuioc
1/2 cana (120 ml) de apa clocotita
120 ml de alcool rafinat (sau vodka)

Mod de preparare:

Puneti frunzele de busuioc intr-un recipient de sticla peste care turnati apa clocotita si lasati la infuzat timp de aproximativ 3 ore. Stoarceti apoi bine frunzele si strecurati lichidul rezultat pentru a-l amesteca cu vodca/alcool, uleiul esential de busuioc si in final turnati-l intr-un pulverizator. Se aplica pe piele, dar se agita de fiecare data, inainte de a fi folosit.

Solutie repelenta contra gandacilor facuta in casa

Uleiurile esentiale sunt ingredientele active in solutiile pentru combaterea insectelor de casa. Ales cum trebuie, uleiul esential va alunga insectele in directia opusa. Pentru 240 ml de solutie de combaterea insectelor veti avea nevoie in total de aproximativ 40-50 de picaturi de uleiuri esentiale. Evident puteti folosi un singur tip de ulei esential, sau puteti amesteca mai multe feluri dupa cum se potrivesc.

Uleiurile esentiale recomandate in combaterea insectelor de casa sunt oricare dintre urmatoarele plante: citronella, lavanda, rozmarin, cimbru, busuioc, eucalipt, menta, lemongrass, cuisoare, cedru, geranium. Puteti incerca de exemplu combinatiile: lemongrass cu citronella si busuioc sau lavanda cu geranium si menta.

In afara de uleiuri esentiale mai ai nevoie de o solutie “de baza”, care poate fi pe baza de ulei (gen ulei de cocos, de migdale, ulei de masline) sau de alcool, dar niciodata apa, deoarece in apa proprietatile se pierd, efectele se diminueaza. Poti folosi alcool rafinat sau vodca, daca aveti alcool dublu rafinat il puteti dilua in prealabil cu apa distilata (in parti egale).

Deci, in final amesteci cele 40-50 de picaturi de ulei esential cu 240 ml de solutie de baza si le pui intr-un pulverizator pentru a-l folosi usor. Asadar, nu trebuie sa dai multi bani ci iti poti prepara singur o solutie pentru muste facuta in casa.

Adauga un comentariu