Diete si regimuri

Dacă bucătarul tuşeşte sau strănută pe mâncarea ta, vei lua coronavirus? Explicaţia specialiştilor

Publicat: 28 mart. 2020
Putem lua coronavirus din mancare
Putem lua coronavirus din mancare

Putem lua coronavirus din mancare? Dacă va comandati mancare la domiciliu in aceasta perioada de izolare, puteți sta linistiti: se pare că este efectiv imposibil să fiți infectat cu coronavirus din alimente.

CDC, USDA și experți medicali spun că nu există dovezi ale coronavirusului răspândit prin alimente. Însă, în timp ce oamenii încearcă să rămână în siguranță, unii sunt încă un pic stresați de ideea de a intra în contact cu mancarea care au fost gestionata de alte persoane.

Să spunem că un lucrător alimentar tuseste în timp ce îmi pregătește mâncarea, cum aș putea să nu iau virusul prin consum?

Ben Chapman, specialist în siguranța alimentelor de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, a dat asigurări că totul este în regulă.

„Chiar dacă un muncitor stranută direct într-un bol cu ​​verdeață de salată crudă, înainte de a-l ambala într-un recipient de a lua pentru a vă duce acasă, oricât de grosolan este, este puțin probabil să vă îmbolnăviți”, a subliniat Ben Chapman, potrivit Business Insider.

Putem lua coronavirus din mancare?

„Transmiterea se face prin epiteliul respirator în nas, gură și ochi. Este puțin probabil să fie transmis în alimente, mai probabil pe mâini, în timp ce țineți ambalaje alimentare”, a spus dr. Eric Cioe-Pena, medic de urgență și director de sănătate globală pentru Northwell Health.

Potrivit lui Jaimie Meyer, medic specialist în boli infecțioase la Yale Medicine, până în prezent nu există dovezi privind transmiterea coronavirusului prin alimente.

„Modul principal de transmitere a virusului de la persoană la persoană se face prin inhalarea directă a picăturilor (distanta recomandata fiind de 6 metri fata de cineva când tușește sau stranută)”, a spus Meyer.

Meyer şi Cioe-Pena au afirmat, însă, că ar trebui să păstrezi o distanţă de şase metri faţă de cel care îţi livrează comanda şi să încerci să eviţi plata cash sau să semnezi pentru primirea comenzii.
Adauga un comentariu