Stiri si curiozitati

Puterea postului și a rugăciunii: Prima rugăciune către Sfânta Treime

Publicat: 20 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Puterea postului și a rugăciunii Prima rugăciune către Sfânta Treime
Rugăciunile către Dumnezeu fac minuni, mai ales dacă îți dorești spor și sănătate în viață, izbăvirea din boli și suferințe

Puterea postului și a rugăciunii scapă credincioșii din necaz și nevoi. În post, spun preoții, se spune că este bine să renunţi la mâncărurile de dulce, dar şi să te rogi! 

Rugăciunile către Dumnezeu fac minuni, mai ales dacă îți dorești spor și sănătate în viață, izbăvirea din boli și suferințe. 

persoana care duce crucea in spate
Rugăciunea care se citeşte în fiecare post şi care îi ajută pe credincioşi să treacă peste toate obstacolele apărute, griji și nevoi

Puterea postului și a rugăciunii: Cea mai scurtă rugăciune făcătoare de minuni 

Rugăciunea care se citeşte în fiecare post şi care îi ajută pe credincioşi să treacă peste toate obstacolele apărute, griji și nevoi. Postul reprezintă reţinerea totală de la anumite alimente şi băuturi în scop religios şi moral. Mai mult, creştinii trebuie să se reţină şi de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. 

„Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândaviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie. Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei, daruieşte-l mie, robului Tău. Aşa Doamne, împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşelile mele şi să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin.”

În post, oamenii încearcă să-şi repare greşelile şi să se liniştească. Postul înseamnă o anumită alimentaţie, dar şi multă grijă la comportament şi la faptele noastre, iar puterea postului și a rugăciunii ajută credincioșii în izbăvirea de nevoi. 

icoana cu invierea mantuitorului
În post oamenii încearcă să-şi repare greşelile şi să se liniştească. Postul înseamnă o anumită alimentaţie, dar şi multă grijă la comportament şi la faptele noastre, iar puterea postului și a rugăciunii ajută credincioșii în izbăvirea de nevoi

Postul și rugăciunea: Calea către pocăință 

În această perioadă, este bine să spui o rugăciune atribuită Sfântului Efrem Sirul, considerată cea mai puternică din Postul Paştelui.

Rugăciunea către Efrem Sirul începe prin a rosti dorința credinciosului de a izbăvi din păcatele trupești și sufletești pe care este interzis să gândească și ispășească. 

Este cea mai puternică rugăciune pe care credincioșii o rostesc în timpul postului Mare, perioada în care sunt înfăptuite cele mai mari minuni ale lumii. Cei care se roagă cu răbdare și căință pentru scăparea din griji, nevoi, cei care suferă de boli grele simt puterea divinității. 

Rugăciunea lui Efrem Sirul este cea mai rostită, scurtă și puternică rugăciune care se rostește în această perioadă. 

„Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grairii în deșert nu mi-l da mie,- Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei dăruiește-mi mie, robului Tău. Așa, Doamne, împarate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșelile mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin.”

 

altar cu icoane si carte de rugaciuni

Postul Paştelui reprezintă o perioadă de curăţare a trupului şi a sufletului, iar rugăciunile spuse în post au o putere mai mare şi sunt ascultate de Dumnezeu. 

În post nu se săvârșesc tainele cununiei, iar în anul 2022 calendarul ortodox anunță postul Paștelui în perioada 06 martie – 24 aprilie, al Sfinților Apostoli Petru și Pavel în perioada 20 iunie – 28 iunie, postul Adormirii Maicii Domnului între 1 august și 15 august. Postul Nașterii Domnului este în perioada 14 noiembrie – 24 decembrie. 

Preoții spun că această perioadă de postire se referă, atât la postirea sufletească cât şi la cea trupească, iar postirea trupească nu are în vedere numai abţinerea de la anumite mâncăruri şi băuturi într-o anumită perioadă, ci şi la abstinenţa conjugală a soţilor. Are în vedere pregătirea acestora pentru împărtăşirea cu Sfintele Taine și pentru primirea Sfintei Împărtăşanii. 

persoane in ziua nuntii
Postul Paştelui reprezintă o perioadă de curăţare a trupului şi a sufletului, iar rugăciunile spuse în post au o putere mai mare şi sunt ascultate de Dumnezeu

Sfântul Anton

Adauga un comentariu