Razboi în Ucraina

Putin ordonă anularea atacului asupra uzinei Azovstal din Mariupol: ”Închideți această zonă industrială…”

Publicat: 21 apr. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Putin ordonă anularea atacului asupra uzinei Azovstal din Mariupol Închideți această zonă industrială
Președintele rus Vladimir Putin a spus luni că serviciile de informații au dejucat „un complot occidental” pentru uciderea unui cunoscut jurnalist rus

Serghei Șoigu – ministrul Apărării din Federația Rusă – a avut o întâlnire cu Vladimir Putin, raportându-i acestuia că întregul oraș ucrainean Mariupol s-ar afla sub controlul rușilor, în timp ce ultima rezistență este concentrată în zona uzinei Azovstal.

Liderul de la Kremlin a ordonat, însă, anularea atacului propus, considerând că în acest fel va evita pierderi grele în rândurile soldaților ruși. Vladimir Putin a spus că un astfel de atac ar fi ”nepotrivit”.

Putin ordonă anularea atacului asupra uzinei Azovstal

”Consider că atacul propus asupra zonei industriale este nepotrivit. Am ordonat anularea acestuia”, a ordonat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin și-a explicat ordinul, argumentând că prioritară este viața soldaților ruși, nefiind nevoie să se intre în catacombele din zona industrială Azovstal.

”Acesta este cazul când trebuie să ne gândim, adică trebuie să ne gândim mereu, dar în acest caz cu atât mai mult, despre salvarea vieții și sănătății soldaților și ofițerilor noștri. Nu este nevoie să ne”Partea rusă le garantează viața”

”Închideți ac intrăm în aceste catacombe și să ne târăm sub pământ acolo de-a lungul aceste facilități industriale”, a subliniat Putin în timpul întâlnirii cu Serghei Șoigu, potrivit TASS.

eastă zonă industrială, astfel încât musca să nu zboare”, a mai ordonat Vladimir Putin în timpul acestei întâlniri.

”Țarul” i-a cerut, de asemenea, lui Serghei Șoigu să-i invite încă o dată pe toți cei care încă nu au depus armele să facă acest lucru.

”Partea rusă le garantează viața și un tratament decent în conformitate cu actele juridice internaționale relevante. Toți cei răniți vor primi îngrijiri medicale calificate”, a mai spus Vladimir Putin.

Kadîrov: ”Combinatul Azovstal va ajunge sub controlul Rusiei”

Tot ce a mai rămas din forțele ucrainene de la Mariupol sunt trupele adăpostite în combinatul siderurgic Azovstal, împreună cu aproximativ 1.000 de civili care se ascund în timp ce forțele ruse au înconjurat zona.

”Înainte de ora prânzului sau după prânz, Azovstal va fi complet sub controlul forțelor Federației Ruse”, a declarat joi Kadîrov.

Trebuie precizat că Ministerul Apărării de la Kiev nu a comentat declarațiile. Câteva zeci de civili au reușit miercuri să părăsească orașul, cu ajutorul unor microbuze, dar Ucraina a acuzat din nou Rusia că a închis coridorul umanitar convenit anterior.

Un comandant al forțelor ucrainene – Serghii Volny – a declarat că luptătorii de la combinat nu mai pot rezista foarte mult.

Comentarii
  • Mie Mihai Petre asta mi se pare mult prea plin de el… Nu contest partea lui profesională dar nu cred că e ok să fii plin de tine

  • DOAMNE,CAT RAU A FACUT PRESEDINTE NUMIT”’PUTIN”’ PE ACEASTA PLANETA,OARE EXISTA CINEVA SA IL OPREASCA PE ACEST OM FARA CONSTIINTA ??? CAND INCEPE SA FUNCTIONEZE MANA LUI DUMNEZEU, ACEST OM O SA DEA CU SUBSEMNATUL. TOTUL SE PLATESTE PE ACEST PAMANT.DOAMNE OPRESTE-L PE ACEST OM FARA CONSTIINTA.

Adauga un comentariu