Local

Racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva a fost scoasă în procesiune. Iată cele mai importante momente – FOTO, UPDATE

Publicat: 08 oct. 2021
Racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva a fost scoasă în procesiune

În această dimineaţă a început în mod oficial pelerinajul prilejuit de hramul Sfintei Parascheva. Un sobor de preoţi au scos în procesiune moaștele Cuvioasei Parascheva. Sunt mii de pelerini care au ajuns deja în Iași şi aşteaptă să se închine la protectoarea Moldovei.

Slujba a fost oficiată de zeci de preoţi iar baldachinul pe care a fost pusă racla cu moaștele a fost împodobită joi.

Până în aceste momente, autoritățile au estimat că la raclă s-au închinat nu mai puțin de 3.000 de pelerini.

UPDATE: 5.500 de persoane au trecut până la ora 18.00 pe la raclă.

UPDATE: Până în momentul de față au trecut pe la racla cu sfintele moaște 4.750 de persoane, de azi dimineață.

Comentarii
 • E posibil sa avem un fals in oras cu moastele …In Grecia au si aia moastele cuvioasei Parascheva si se aduna pelerinii care spun ca a lor e cea adevarata.Tare ma tem ca grecoteii i-au dat o copie a cuvioasei Parascheva lui Vasile Lupul care a platit sute de kg de aur sa aduca pe adevarata sfanta la Iasi.

 • In Grecia sunt Moaștele Sf Paraschevi, nu Parascheva. Se confunda lucrurile!
  Domnitorul Vasile Lupu, știa ce face si sigur nu a fost păcălit cum sunt „Domnitorii” de azi.

 • Asta era buba: autenticitatea. Nu faptul ca Botosaniul sufocat de covizi si alte judete limitrofe isi vor trimite bigotii(fix aia care nu se vaccineaza) la pupat moaste. Cine vrea moaste, sa nu vina nevaccinat. Si punct. Mai ales din Suceava si Botosani unde e cu un pas in groapa carantinei municipiul.

 • Așa, băgați coronavirus la greu in Iași! Pupam de unde au mai pupat și alții! Am văzut tot popii purtau masca! La Fălticeni au interzis un Festival al Mărului fara pupaturi și fără concerte! Dar la acest had oraș e voie! Urăsc din suflet tot ceea ce înseamnă Iași!

 • Ai o problema tare mare. Iasi inseamna destul de multe: istorie, civilizatie, cultura, religie si multe altele. Pe deasupra oameni vii cu adevarat. Cred ca ceva frustrari nedepasite te indeamna sa emiti asemenea enormitate.

 • Oase!!!!!Oaseeee proaspeteee!!!!
  Futu-vă-n gură de lingători de ciolane,îmbâcsiți Iașul în fiecare an,acum,an pandemic,trebuia interzis clar kktul ăsta de circ,vin toți mârlanii nespălați să borască orașul…sictir!!!!

 • Păi:- pro tv a inceput stirile cu :- dezastruuuuu,murim nevaccinatii,spitale pline,scoli inchise,…aia de la iasi cu buba pe nas…vai nu veniti la iași ca ,,santem blocati etc” si….urmează stirea 2: ….LA RACLA SF PARASCHEVA DE LA IAȘI SANT PRIMIȚI SI VACCINATI SI NEVACCINATI! ?

 • A inceput festivalul lingatorilor de cadavre si procesiuni cu barbati in fuste lungi, sarlatani barbosi aduna banii de la prostalaii fara creier

 • A inceput festivalul lingatorilor de cadavre si procesiuni cu barbati in fuste lungi, sarlatani barbosi aduna banii de la prostalaii fara creier

 • Constantin Humita, fost consilier municipal, mi-a propus ca ziua de 14 Octombrie sa devină “Ziua sărbătorilor Iasului”. Pana atunci era doar o simpla vizitare la Mitropolie a mormântului Sfintei. Veneau oameni la racla Sfintei, dar in număr mic, sărbătoarea nu era semnificativă. Constantin Humita și eu am intervenit la primarul de atunci sa admită in consiliul municipal dezbaterea acestei propuneri. A refuzat. I-am spus ca voi prezenta la TeleM refuzul și ca îl voi critica. A cedat, nu știu, de frica sau de altceva. Am discutat și cu securistul Daniel, care, la fel a refuzat. Dar tăvălugul era pornit. Acum Iasul are aceasta mare sărbătoare. Vin credincioși din toată țara. Niciunul nu știe lupta mea și a lui Constantin Humita cu fariseii Simirad și Daniel. Dumnezeu sa va ocrotească !

 • Q: Și-i mai prost dicât un milițean imigrat ?
  A: Un milițean care-și pune numele pe numărul de la mașină.

Adauga un comentariu