Actualitate

Radu Cristescu din PSD este revoltat că un etnic maghiar ar ajunge Avocatul Poporului: ” Are pete antiromânești”

Publicat: 23 iun. 2021
Radu Cristescu din PSD
Radu Cristescu susține că prin posibila numire a unui om cu influențe antiromânești se aduce o atingere a siguranței naționale

În contextul în care Renate Weber a fost demisă din funcţia de Avocat al Poporului, coaliţia de Guvernare urmează să numească o altă persoană care să conducă instituţia. Singurul candidat pentru această funcţie este Fábián Gyula, membru UDRM. Radu Cristescu, membru PSD are o reacţie dură la propunerea de avocat al poporului.

Vă aducem aminte faptul că fostul Avocat al Poporului, Renate Weber a fost demisă într-o şedinţă cu scandal în care au fost lansate mai multe acuzaţii.

Propunerea pentru Avocat al Poporului, Fábián Gyula, are pete antiromânești, susţine Radu Cristescu

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Radu Cristescu se arată şocat de faptul că, pentru funcţia de Avocat al Poporului a fost propus un personaj controversat care are numeroase ” pete antiromânești”. Acesta susţine că prin posibila numire a acestuia se aduce un atac la siguranţa naţională:

„Atac la siguranța națională : coaliția groazei vrea un complice al extremiștilor unguri ca Avocat al Poporului

După ce au revocat-o pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului, ca într-o adevărată dictatura specifica țărilor latino-americane sau chiar și mai rău, ca în Africa, coaliția groazei, formată din PNL-USR-UDMR și minorităţi, se grăbeşte să numească în funcție o slugă de încredere a cârdăşiei guvernamentale.

Motivele schimbării Renatei Weber au constituit doar un pretext

Motivele schimbării Renatei Weber au fost de-a dreptul abracadabrante și au constituit doar un pretext formal pentru schimbarea acesteia.

Au vrut să scape de Renate Weber pentru că doar Avocatul Poporului poate ataca actele abuzive ale Guvernului, deci e nevoie de o unealtă docilă, nu de un jurist onest.

Acum, când am văzut că UDMR-ului îi revine funcția de Avocat al Poporului , îmi vine în minte un singur cuvânt, și anume TRĂDARE!

Și când văd pe cine vor să nominalizeze ungurii, prin organizația antiromânească numită UDMR, mă gândesc ce poate urma și, sincer, mă îngrozesc.

Ungurul pe care vor să-l pună Avocatul Poporului Român se numește Fabian Gyula și are un trecut cu pete antiromânești , fiind cercetat de CSM pentru asocierea cu o organizație extremistă maghiară. Deși era procuror al statului român, acest honved în robă neagră explica, de la tribună extremiștilor unguri, ce lucru minunat și legal e autonomia teritorială. Mai cu seamă autonomia teritorială a Ardealului, desigur.

Dar alesul UDMR nu e doar un dubios cu pete antiromânești, ci și un profitor parșiv, fiind numit ca șef adjunct în procuratură cu puțin timp înainte de a ieși la pensie, la doar 50 de ani, ca să poată primi astfel mai mulți bani în plus, peste pensia grasă pe care ar fi încasat-o oricum.

Un asemenea îmbuibat lacom, complice al extremiștilor antiromâni, vrea să planteze UDMR ca Avocat al Poporului, cu mâna vânzătorilor din PNL și USR. Mai rămâne doar ca amiralul Horthy, complicele lui Hitler, să aibă statuie în Piața Victoriei, chiar în fața sediului Guvernului României, ca să știm măcar o treabă! Deșteaptă-te, române!”, a spus Radu Cristescu, pe pagina sa de Facebook.

Renate Weber a fost demisă cu scandal din funcţia de Avocat al Poporului

În altă ordine de idei, săptămâna trecută, într-o şedinţă în Comisia Juridică din  Senat s-a luat decizia de a o demite pe Renate Weber. Decizia a stârnit revolta opoziţiei care a afirmat faptul că acest lucru a fost cauzat din poziţiile contra putere pe care Avocatul Poporului le-a avut în ultimul an. Fosta avocată a poporului a tras un semnal de alarmă și a spus că prin demiterea ei se vrea distrugerea unei instituții:

”Se dorește, în mod evident, să existe un control asupra unor instituții considerate cheie de actuala coaliție, pentru a transmite niște mesaje. În ceea ce mă privește pe mine, eu spun de când au început atacurile, de un an și ceva, că momentul în care am intrat în coliziune cu PNL a fost când am atacat ordonanța prin care se dorea accesul instituțiilor private din sănătate la fondurile publice, într-o concurență total neloaială cu sistemul de stat.

Fabian Gyula a avut legături dubioase cu mai multe grupări de extremiști maghiari

Gyula este acuzat în presă locală că este „amic” al unor diverse organizaţii extremiste maghiare, după ce, în 2007, acesta a intrat în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii. Fostul procuror participase la conferinţa „Ungaria şi Ardealul: două ţări – o singură naţiune în Uniunea Europeană”, pregătită de una dintre cele mai activă organizaţii neoiredentiste maghiare – „Tinerii Marhiari din Ardeal”, potrivit ziarulfaclia.ro.

CSM s-a autosesizat în urma articolelor din presa locală şi centrala legate de participarea, în cursul zilei de 25 mai 2007, a procurorului, alături de cei mai radicali ideologi ai mişcării autonomiste la dezbaterea de la Cluj-Napoca organizată sub egida politicianului ungar Kinga Gal, membru al partidului FIDESZ, condus de Viktor Orban.

CSM trimitea atunci o echipă de inspectori pentru a verifica respectarea de către Gyula a normelor deontologice specifice profesiei de magistrat. În expunerea sa, Fabian Gyula, pe atunci procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, a vorbit despre autonomie din perspectiva dreptului internaţional, mai notează sursa citată.

Comentarii
  • Sa inteleg ca, dl. Cristescu are protectie de la Servicii, motiv pentru care nu ati afisat intrebarea mea? Ce doctrina are acest politician care migreaza de la un partid de dreapta la un partid de stanga,? In Romania ar trebui sa existe 2 Partide mari si anume unul de dreapta si altul de stanga nu mai finantati din impozite si taxe orice asa zise formatiuni politice care de fapt doresc beneficii proprii.

  • Nu meriti raspunsuri, dar totusi le vei primi 1) un partid apendice , partid chistoc, al unui turnator abject la Securitate nu este un partid de dreapta. Este o adunatura de lepre, in general… Insa, printre aceste lepre pot fi si oameni . Fiindca oamenii si leprele se aseamana izbitor, de aceea nu poti sti unde nimeresti. 2) Rugamintea ta cu finantarea este off-topic, de aceea baga inapoi capul in haznaua si da-i cu praf de mers… 3) n-ai facut nicio apreciere , de niciun fel, vis-a-vis de declaratia omului, ci ai atacat personal. Asta arata ca esti membru in partidul Securistului Matroz. In aceste conditii, sa-ti dau multa mura…

  • A vorbit, ungurul, de…AUTONOMIE? În cazul asta logica spune ca se coace o lege care sa dea autonomie măcar și numai secuilor și cum Avocatul Poporului ar fi cam singura instituție care ar putea fi împotriva, au demis-o pe Renate Weber și îl vor pune pe ungur care va sta cuminte, cu mâinile la spate și va rade de…poporul roman pe care îl…”reprezintă”. PSD-ule, cum se face ca nu ai nici-o propunere pentru aceasta funcție? Ești TRADATOR, de aceea, asta ai ajuns!!!

Adauga un comentariu