Actualitate

Radu Țincu, despre masca de protecție: „Măsurile restrictive vor putea fi ridicate când atingem un grad de imunizare colectivă de peste 70%“

Publicat: 21 ian. 2021
Medicul ATI Radu Țincu afirmă o nouă manifestare a virusului Covid-19
Medicul ATI Radu Țincu

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, a vorbit despre momentul în care nu vom mai fi nevoiți să purtăm mască de protecție, dar și despre campania de vaccinare anti-COVID-19 din România. Radu Țincu a explicat că putem fi purtători de SARS-CoV-2 chiar și după vaccinarea împotriva COVID-19, boala produsă de virusul respectiv, motiv pentru care va trebui să purtăm măști de protecție o perioadă de timp.

Medicul ATI susine că deși vaccinul creează anticorpii necesari pentru a împiedica virusul să mai infecteze celulele organismului, el poate fi prezent în corp și l-am putea transmite celorlalți pentru că încă nu există un grad de imunizare colectivă care să permită tuturor să se apere împotriva infectării cu acest virus.

Radu Țincu i-a dat dreptate epidemiologului american Anthony Fauci, care afirmase că vaccinul ne apără de boală, nu de purtarea virusului în sine.

„Trebuie explicat un pic ca să înțelegem care este diferența dintre cele două. Sigur că noi intrăm în contact cu virusul, el ajunge la nivelul porților de intrare, este vorba de cavitatea nazală și de aici coboară la nivelul căilor respiratorii, unde va infecta celulele și se va multiplica. Aceasta este, dacă vreți, fiziopatologia infecției. În momentul în care avem anticorpi, acești anticorpi vor bloca acea proteină Spike de suprafață. Virusul nu se va mai putea atașa de celulele umane. Și nu le va mai putea infecta, astfel încât virusul este în organismul nostru. Dar el nu mai are capacitatea să infecteze celulele și să se multiplice în interiorul celulelor noastre.

Acest lucru este și explicația pentru care în acest moment, după ce ne-am vaccinat, va trebui să mai purtăm o perioadă de timp măști de protecție. Putem fi purtători ai virusului SARS-CoV-2 la nivelul cavității nazale. Îl putem răspândi și transmite celorlalți pentru faptul că nu există un grad de imunizare colectivă care să permită tuturor să se apere împotriva infectării cu acest virus”, a declarat Radu Țincu.

Radu Țincu: „Cel mai probabil, măsurile vor fi retrase progresiv din octombrie-noiembrie“

Medicul ATI a precizat că măsurile restrictive vor putea fi ridicate progresiv în momentul în care atingem un grad de imunizare colectivă de peste 70%.

„Din punctul meu de vedere, cred că măsurile restrictive vor putea fi ridicate progresiv în momentul în care atingem un grad de imunizare colectivă de peste 70%. Dacă avem un grad de imunizare de turmă, care să cuprindă 70% din populația unei comunități, transmiterea virusului în comunitate este aproape absentă.

În momentul acesta, dacă mergem pe ideea că vom finaliza campania de vaccinare în luna septembrie, probabil că, începând cu luna octombrie-noiembrie a acestui an, cel mai probabil aceste măsuri vor fi retrase progresiv. Pentru acest scenariu este necesar ca această campanie de vaccinare să poată fi finalizată în luna septembrie a anului 2021”, a mai spus Radu Țincu.

„Va trebui ca în septembrie să încheiem această campanie de vaccinare, cuprinzând 10 milioane de persoane“

Medicul ATI la Spitalul Floreasca din Capitală a precizat că este posibil să nu dureze foarte mult și, dacă nu vom imuniza populația în perioada în care există anticorpi, riscăm ca această campanie de vaccinare să se transforme într-un perpetuum mobile, în care primii vaccinați, la sfârșitul campaniei de vaccinare, să înceapă să fie revaccinați.

„Știm foarte clar că trebuie să vaccinăm 10 milioane de oameni pentru ca aceia reprezintă imunitatea de turmă. Problema nu se pune asupra numărului. Toată lumea se cantonează în ultimele zile asupra numărului de persoane. Nu numărul de persoane este esențial. Importantă este durata în care ei trebuie să fie vaccinați. Va trebui ca în septembrie – așa cum chiar premierul a anunțat – să încheiem această campanie de vaccinare, cuprinzând 10 milioane de persoane“, a declarat Radu Țincu.

Comentarii
  • asta-i pt necunoscatori ,mascariciule ,pt care gripa ,tbc,sau boli virale se poarta masca in functie de grad de imunizare…ce imunizare bai arahatule ,pana terminati voi vaxcinarea de 70% primul vaxcinat nu mai are anticorpi,asaca papi rahat !!!!

  • stocul smecherilor au ramas in toata ue masti ft cucu2-3 ,calicimea folosea chiloti ,baietii nu au recuperat investitia si acum urmeaza obligarea cumpararii de masti ft cucu2-3 !!! se vor faci noi achizitii din bani publici si obligarea populimii sa cumpere ccrafaturile lor !!!

  • cine esti tu mai sclavule sa ne zici tu noua cand o sa avem iar libertate? Decide ma-ta cand avem noi libertate mai neterminatule? De unde ma tupeul asta pe voi, niste neterminati, sa ziceti voi poporului roman cand va fi eliberat de tirania medicala? Poate punem parul pe voi neterminatilor si va aratam ce inseamna sa umilesti un popor in numele globalismului.

Adauga un comentariu