National

Raed Arafat a explicat ce a stat în spatele deciziei de a închide magazinele la ora 18! Care este explicaţia logică

Publicat: 29 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat a explicat ce a stat în spatele deciziei de a închide magazinele la ora 18 Care este explicaţia logică
Raed Arafat anunță ce a stat în spatele deciziei de a introduce noi restricții în România

Raed Arafat, secretar de stat în MĂI dar şi şeful DSU a explicat, într-o intervenţie de la Parlament despre motivul pentru care s-a luat decizia de a închide magazinele la ora 18. Conform acestuia, în România se inregistrază o creștere lentă a cazurilor de COVID-19

Raed Arafat a vorbit, în cadrul aceleiaşi declaraţii şi despre restricţiile din România, dar şi despre campania de vaccinare.

De ce se închid magazinele la ora 18 iar circulaţia este interzisă după ora 20

Conform declaraţiilor făcute de Raed Arafat, decizia de a închide magazinele la ora 18 şi a limita circulaţia la ora 20 vine în contextul în care în România se înregistrează o creştere lentă, dar nu rapidă. Măsurile sunt luate pentru gestiona mai uşor pandemia şi a permite campania de vaccinare:

„Creșterea este lentă, nu este rapidă, dar totuși este o creștere. De alaltăieri creșteri de 0,1, de 0,2 au fost în 32 de județe. Asta ne atenționează că situația nu este stabilă. De asta s-au luat unele măsuri, chiar mai ușoare decât în altre țări, care ne permit să controlăm situația și să meargă mai bine și campania de vaccinare”, spune șeful DSU, Raed Arafat.

Dacă magazinele ar fi deschise până la 24, românii tot ar merge

„Au fost discuții (în ședința conducerii PNL – n.r.). (…) La magazin toată lumea merge. Dacă le lăsăm deschise până la ora 24, lumea tot va merge. Regulă magazinului a fost corelată cu regulă interdicției circulației. Dacă circulația se interzice la ora 20.00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc ca să poată ajunge oamenii să poată ajunge acasă”, spune Raed Arafat.

Măsura a fost luată pentru decalarea programului

Magazinele se închid la ora 18.00 și intră în vigoare restricții de circulație pentru toată populația începând cu ora 20.00, în localitățile unde rata de incidență este de peste 7,5 la mie. De altfel, Raed Arafat a menţionat că, în momentul în care în România se vor vaccina milioane de români, restricţiile vor fi de domeniul trecutului.

„Situația nu este stabilă. (…) Măsurile sunt chiar mai ușoare decât în alte țări și ne permit să ameliorăm situația cât de cât până când vaccinarea merge mai departe. Noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar să meargă mai bine și campania de vaccinare. Dacă campania de vaccinare merge bine și dacă oamenii se vaccinează și vor veni milioane de doze în următoare perioadă și speranța noastră este că aceste măsuri să devină istorie pentru noi, să începem să revenim încet, încet la normalitate”, a spus Raed Arafat, care a dat asigurări că „restricții mai dure nu vor exista”.

Adauga un comentariu