National

Raed Arafat a vorbit despre un posibil lockdown în România dar şi despre restricţiile actuale

Publicat: 29 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat a vorbit despre un posibil lockdown în România dar şi despre restricţiile actuale
Raed Arafat a vorbit despre posibilitatea unor noi restricții la nivel național

Într-o declaraţie din Parlament, Raed Arafat a vorbit despre restricţiile actuale din România şi a dat asigurări că în țară nu va exista un lockdown. Secretarul de stat din MAI a precizat că la această dată România are restricţii mai puţin dure decât în alte țări din lume.

De altfel, şeful DSU a vorbit că în contextul în care vaccinarea va merge bine, restricţiile ar putea deveni istorie pentru toţi românii. Acesta a mai anunțat că în țară vor ajunge milioane de doze de vaccin.

Ce spune Raed Arafat despre restricţiile din România

Raed Arafat a arătat, într-o intervenţie în Parlament faptul că România are restricţii mai puţin dure comparativ cu alte țări din lume. Totuşi, în aceste moment nu se pune problema unui posibil lockdown sau a unor restricţii mai dure. Secretarul de stat a arătat că, o campanie de vaccinare încununată cu succes ar însemna automat şi reducerea restricţiilor până în momentul în care acestea vor deveni istorie:

„Situația nu este stabilă. (…) Măsurile sunt chiar mai ușoare decât în alte țări și ne permit să ameliorăm situația cât de cât până când vaccinarea merge mai departe. Noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar să meargă mai bine și campania de vaccinare. Dacă campania de vaccinare merge bine și dacă oamenii se vaccinează și vor veni milioane de doze în următoare perioadă și speranța noastră este că aceste măsuri să devină istorie pentru noi, să începem să revenim încet, încet la normalitate”, a spus Raed Arafat, care a dat asigurări că „restricții mai dure nu vor exista”.

În încheiere, Raed Arafat a vorbit și despre decizia de închidere a magazinelor la ora 18. Acesta e explicat măsura ca una care permite decalarea timpilor de deplasare. Detalii aici

Restricţiile din România, motiv de protest pentru români

În contextul noilor restricţii, mii de oameni au ieşit să protesteze pe străzile din România. În marile orașe cum ar fi, București, Timişoara, Arad, Constanța sau Galați, oamenii s-au arătat nemulţumiţi de restricţii. Aceştia au scandat împotriva lui Raed Arafat dar şi a altor oficiali din Guvern. Jandarmii au anunţat în ziua de luni, 29 martie 2021, că au aplicat amenzi care tind spre suma totală de 100.000 de lei protestatarilor care nu au respectat normele legale în vigoare.

De altfel, în spaţiul public au apărut tot mai multe voci care critică măsurile de restricţii. De exemplu Marius Tucă a vorbit despre un stat poliţienesc creat de Arafat, Cîțu, Voiculescu și Bode. Acesta a vorbim despre faptul că românii s-au săturat de restricţii și că protestele au fost unele normale în contextul actual.

Și premierul Florin Cîțu a afirmat, într-o declaraţie publică faptul că îi înţelege pe românii care protestează şi îi înţelege pe aceştia că s-a săturat de restricţiile care sunt luate de acum 1 an de zile dar a subliniat faptul că românii trebuie să respecte normele legale aflate în vigoare.

„Avem opinii diferite. Pentru mine important este să continue campania de vaccinare, este important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Știți foarte bine că spitalele sunt foarte aglomerate, de aceea luăm măsuri. Oamenii trebuie să respecte legea, toți trebuie să respectăm legea! Eu îi înțeleg pe români că, după un an de zile, au obosit. Toți am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile și am depus toate eforturile”, a spus premierul.

Adauga un comentariu