Actualitate

Raed Arafat a început să facă programul angajaţilor la privat: Poţi pleca de la muncă şi să faci cumpărături

Publicat: 07 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat a început să facă programul angajaţilor la privat Poţi pleca de la muncă şi să faci cumpărături
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații

Secretarul de stat al MAI, Raef Arafat a făcut o declaraţie cu totul şocantă. Acesta le dă angajaţilor de la privat indicaţii referitoare la programul de lucru. Arafat este de părere că angajatul poate pleca de la muncă şi să facă unele cumpărături, în pauza de masă.

Acesta a vorbit şi despre închiderea magazinelor care, în viziunea lui nu se explică printr-o măsură în sine ci prin complexul de măsuri luat.

Raed Arafat îi îndeamnă pe angajaţii din privat să se ducă la cumpărături în pauza de masă

Într-o declaraţie făcută în direct la postul de televiziune antena 3, Raed Arafat a explicat că angajaţii din privat pot să se ducă la cumpărături în pauza de masă. Declaraţiile au fost făcute în contextul închiderii magazinelor de la ora 18:00.

”Mai sunt încă două măsuri care au fost introduse şi nu sunt ridicate: telemunca, ce îţi permite să fragmentezi programul, să ieși într-o pauză să cumperi şi să te întorci, şi decalarea programului, și decalarea programului, ca oamenii să vină în două grupe. Orice angajat trebuie să solicite angajatorului să facă acest lucru”, a spus Arafat.

Măsura închiderii magazinelor mai devreme este una complexă

De altfel, Raed Arafat a explicat că măsura luată nu trebuie judecată de una singură ea făcând parte dintr-un complex de măsuri luate. Aceste măsuri vizează reducerea contactului fizic, al mobilităţii oamenilor dar şi a evitării situaţiilor în care cluburile au organizat petreceri:

”Măsura (închiderii magazinelor, n.red.) nu se explică prin măsura în sine, ci prin complexul de măsuri luat. Ce măsură s-a luat? Vineri, sâmbătă, duminică, reducerea orei de la 22:00 la 20:00. Și are explicațiile ei. Reducerea contactului social, al mobilității și oamenii să ajungă acasă și să evităm situația cu care ne-am întâlnit în diferite cluburi care nu au respectat regulile, party-uri în apartamente și așa mai departe. E o măsură.

Ca să te duci acasă la ora 20:00, orice altă chestie care face ca oamenii să umble, se oprește înainte de ora 20:00. Pentru că trebuie să ai timp să ajungi acasă. Este o explicație foarte simplă. Asta a fost în grupul tehnico-științific, când s-a discutat această chestie.

Ce nu înțelege lumea este că noi am avut măsuri inițial propuse în cadrul grupului, și s-au discutat„, a mai spus Raed Arafat la Antena 3.

Autorităţile au decis ca în localităţile în care rata de infectare este mai mare de 4, magazinele se vor închide, în weekend la ora 18, iar în localităţile în care rata de infectare este mai mare decât 7.5, magazinele se închid la 18.00 în fiecare zi. De altfel, măsura a stârnit un val de proteste iar mai multe voci chiar din cadrul Ministerului Sănătăţii au spus că măsura este una ineficientă.

Adauga un comentariu