Actualitate

Raed Arafat, despre vacanțele românilor: „Sunt țări care deja au anunțat că primesc oamenii numai dacă au certificat că s-au testat”

Publicat: 26 apr. 2020

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit astăzi despre ce se va întâmpla cu vacanţele vâră aceasta după ce agențiile de turism și hotelierii au dat „undă verde” pentru turiști. Acesta a fost întrebat dacă o persoană îşi poate face planuri de vacanţă.

„În primul rând, unde vrea să facă concediul, și în al doilea rând, indiferent de unde vrea să îl facă, aș fi rezervat să îi spun să își facă acum planuri de vacanță. I-aș zice să aștepte și să vadă cum evoluează situația. De exemplu, sunt țări care deja au anunțat că primesc oamenii numai dacă au certificat că s-au testat și sunt negativi COVID, certificat recent. Însemnătatea certificatului este oricum foarte redusă, pentru că poți fi negativ astăzi și după câteva zile să devii pozitiv.

Acele > de care vorbea și OMS dau statusul persoanei la momentul testului și nu peste două, trei zile când ajunge în țara respectivă. Mai degrabă cred că trebuie să fie măsuri de control a temperaturii, a simptomelor la plecare, nu numai la intrare într-o țară. Ca să previi o persoană să urce în avion și să infecteze alte persoane. Asta cred că este mai degrabă util, decât să ai un pașaport care zice că nu ai COVID.

Dar, răspund la întrebarea dumneavoastră în acest moment: Aș fi încă rezervat să spun cuiva să-și facă facă planuri de vacanță și să plece în concediu, pentru că nu pot să spun acest lucru până nu vedem evoluția coronavirusului, nu numai în România, ci și în alte zone. Pentru România, trebuie să vedem cum merg lucrurile și cum merg procedurile de relaxare a restricțiilor. Dacă vom ajunge la o relaxare mai largă sau nu, pe baza evoluției bolii. Așa că încă e devreme să vorbim de concedii”, a declarat

Comentarii
  • Pai domnule Arafat, voi nu ati testat populatia tarii pentru a vedea daca a fost infectata, din cauza incompetentei si a nealocarii de sume de bani pentru sanatate. Ati tinut in acest sens oamenii fortat in case si ati asteptat donatiile, teledonurile si miracolele din partea medicilor, fara a face nimic Pai statul roman, domnule Arafat trebuie sa faca teste gratuit, nu sa le spuneti acum ca ar trebui ca ei sa se testeze pe banii lor in vederea obtinerii acestor certificate de vacanta. Poate aud si patronatele din turism acest lucru. Domnii guvernanti incep adunarea dar pentru campaniile electorale.

Adauga un comentariu