Actualitate

Raed Arafat, despre vaccinul anti-COVID-19: Este gata să se vaccineze în direct!

Publicat: 25 nov. 2020
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre vaccinul anti-COVID-19. Raed Arafat a declarat că este gata să se vaccineze în direct atât el, cât și alte persoane, în momentul în care vaccinul va ajunge în România.

Șeful Departamentului pentru Situați ide Urgență este de părere că gestul său va duce la creștere încrederii românilor în vaccinare și spune că este vital ca numărul celor care fac vaccinul să fie cât mai mare.

„Oamenii sunt supuși unui bombardament de informații care, multe din ele, nu sunt nici validate, nu au nici baza științifică, chiar dacă uneori sunt spuse de unii medici. Asta este realitatea. La acest moment, cred că, prin puterea exemplului, la un anumit moment, vom putea arăta populației că oameni cum suntem noi care spunem că trebuie, o să ne vaccinăm și noi la momentul respective“, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: „Dacă asta va convinge o parte, merită să mă vaccinez în direct“

Șeful DSU a precizat că este dispus să se vaccineze în direct dacă astfel va reuși să convingă și alte persoane să facă acest lucru.

„Dacă asta e un mod de a convinge o parte, oricât de mică este această parte, cred că merită făcut acest lucru. Și nu numai eu, ci și alte persoane care pot face acest lucru și să fie fără nicio îndoială că ne-am vaccinat, că nu am păcălit, că nu ne-am injectat cu ser fiziologic, pentru că o să auziți 1000 de forme de discuții din partea celor care vor să minimalizeze impactul vaccinului, care va fi unul foarte mare, dacă este administrat la un număr suficient de mare de oameni“, a menționat Raed Arafat.

„Ce folosim noi va folosi toată Europa”

Secretarul de stat a spus că lumea trebuie să cunoască faptul că nu va fi folosit niciun vaccin ce nu prezintă siguranță.

„Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa. Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației. Achiziția vaccinului anti-Covid este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță. Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore”, a opinat Raed Arafat.

Cum vede Raed Arafat Sărbătorile de iarnă

raed Arafat este de părere că trebuie să fim atenți și să ne limităm la sărbători cu cât mai puține persoane, dacă vrem să controlăm situația și să evităm izbucnirea unui noul val de infectări, despre care specialiștii deja vorbesc că ar avea loc în iarnă.

„Este un sfat, restul oamenilor vor face ce cred, nimeni nu poate să le spună ce să facă în casele lor, dar trebuie să se gândească foarte serios la protecția lor și a celor care sunt vulnerabili. Este foarte important să fie înțelepți. Dacă vrem să mai încercăm încă un val puternic, atunci putem să-l încercăm. Oricum OMS deja avertizează că urmează un nou val în ianuarie-februarie. Măcar să putem să controlăm situația. Nu e suficient că statul, că autoritățile, ca DSU să își facă părțile lor, trebuie să ne facem și noi partea aici. Cea mai importantă rămâne prevenirea, care depinde de fiecare individ în parte. Acesta este sfatul meu”, a declarat Raed Arafat.

Adauga un comentariu