Actualitate

Raed Arafat: „Eu am obligația să am rezerve, nu să cumpăr și să distribui și să am magaziile goale”

Publicat: 02 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat Eu am obligația să am rezerve nu să cumpăr și să distribui și să am magaziile goale
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, i-a oferit o replică în această seară jurnalistului Victor Ciutacu după atacurile lansate de acesta.

„De vreo două-trei zile, un jurnalist de la un alt post de televiziune s-a fixat cu știri bombastice. Și acum se desfășoară emisiunea de denigrare. Eu am zis în ultima perioadă că nu am la ce să ies să vorbesc pentru că lucrăm să putem să controlăm această creștere. Situația este destul de complexă. Era în desfășurare o emisiune care a început la 9.00 și care efectiv era de denigrare, fără absolut nicio limită, folosind aceste informații de la Curtea de Conturi (…) Se știu de toate discuțiile, că și mie mi-a fost trimisă o listă de întrebări la care am răspuns.

Eu m-am abținut să spun orice despre această situație oricât de aberantă ar fi ea până nu se termină discuția și concilierea și tot, dar dacă tot au dat informații noi putem să le explicăm foarte simplu, poate e mai ușor așa. Populația s-ar putea să înțeleagă mai bine decât contabilii acest control. Putea să fie după ce se termină situația, pentru că nimeni nu fugea nicăieri. Am mai spus asta, dar faptul că se vine cu lucruri care ne vor bloca și mai tare și va speria pe atâta lume e deja o problemă.

Contabilii de la Curtea de Conturi au fost șocați de faptul că în magaziile IGSU sunt materiale. Ordonanța de Urgență 11 din 2020 privind stocurile de Urgență medicală spune în primul articol că stocurile se constituie pe rezervă materială. Atenție! Eu am obligația să am rezerve, nu să cumpăr și să distribui și să am magaziile goale. Am explicat asta contabililor de la Curtea de Conturi, dar nu au înțeles!”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a vorbit despre înmulțirea cazurilor de coronavirus

Raed Arafat a afirmat că numărul cazurilor de coronavirus a crescut din cauza faptului că foarte multe persoane nu au respectat măsurile de prevenție necesare. De asemenea acesta consideră că în special tinerii au luat acest virus drept o glumă.

“Fără discuţie. Nu că s-au relaxat prea mult, au devenit o parte neglijenţi pentru că vedem că nu se respectă reguli, nu se respectă reguli de bază, noi am insistat pe regula distanţării şi regulile compensatorii pentru măsurile de relaxare, relaxăm, dar compensăm. Compensăm cum? Cu măsurile de distanţare, cu portul măştii, cu dezinfecţia mâinilor, cu spălatul pe mâini. În secunda în care oamenii nu mai respectă acest lucru, avem o problemă.

Măsurile de relaxare rămân, vedem că nu se respectă toate, avem poze de la terase, de la diferite locuri în care oamenii unii stau şi şase la masă, unul lângă celălalt, fără mască şi fără nimic, dar e clar că sunt prieteni diferiţi, prieteni care vin şi e foarte greu de reglat (…)

Oamenii nu înţeleg, tinerii cred că este o glumă, sunt porniţi că este o glumă, că nu e o problemă.

Când au auzit unii medici zicând că e o biată gripă, alţii care zic că este ca o gripă simplă, alţii care combat orice cifră, iese şi îţi arată că nu este adevărat, că nu e aşa, asta înseamnă că noi am pierdut o parte din populaţia României care este deja dubii, nu înţelege şi nu mai dă credibilitatea autorităţii şi dă credibilitate mai mult celor care încearcă…”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Raed Arafat a afirmat că doar cei care au fost în Italia și au luptat împotriva noului coronavirus pot spune cât de dezastruoasă a fost situația în această țară. România a evitat acest dezastru.

„Colegii care au fost în Italia pot să vă spună. Este realitatea unui dezastru adevărat. România a evitat acest dezastru”, a mai adăugat Raed Arafat.

Adauga un comentariu